«Όσα με προβληματίζουν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης»

Metrosport Team19 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός Γιώργος Αβαρλής και σχολίασε τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα που σε έναν βαθμό θα βοηθήσουν. Είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά για μένα θα αναγκαστεί να τα επεκτείνει. Συγκεκριμένα, εξήγγειλε μέτρα για αναστολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού. Το πλήγμα, όμως, το δέχθηκαν και αυτοί που λειτουργούν. Η κυβέρνηση πρέπει να δει τι θα γίνει και με αυτούς. 

Το μέτρο των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους είναι αναμφισβήτητα θετικό. Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν άκουσα τίποτα γι’ αυτές του Ιανουαρίου που βγήκαν τη Δευτέρα και έχουν προθεσμία πληρωμής ως τις 20 του μηνός. Θεωρώ ότι εκ των πραγμάτων θα τις αναστείλει και αυτές. Με στενοχωρεί ότι αφήνει στις τράπεζες να ρυθμίσουν τα δάνεια των νοικοκυριών, εν αντιθέσει με τα δάνεια των επιχειρήσεων. Είναι τεράστιο το πλήγμα στην οικονομία. 

Υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια, ακόμη και το 60% που καλείται ο επιχειρηματίας να πληρώσει είναι ζήτημα που θα το βρει αφού δεν εισπράττει. Από την άλλη και οι ιδιοκτήτες, θα χάσουν το 40% και θα κερδίσουν τι; Κάτι πρέπει να γίνει και γι’ αυτούς. Ίσως μια μείωση φόρου, όχι απλά παράταση εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων. Θα πρέπει να έχουν κι αυτοί κάποιο όφελος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.