Ερχεται ολικό lockdown για 11 κόκκινες περιοχές -Μέσα και η Θεσσαλονίκη

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι για τις εισηγήσεις που θα κάνουν στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown σe έντεκα περιοχές της χώρας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στη Βόρεια Ελλάδα.  

Χθες συνεδρίαζαν για ώρες, ωστόσο δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση και διέκοψαν. Ετσι, σήμερα θα συνεχίσουν τις συζητήσεις ώστε να καταλήξουν στην πρόταση που θα κάνουν στην κυβέρνηση.

Οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν με σκληρά lockdown 

Οι περιοχές που κινδυνεύουν με αυστηρά lockdown είναι οι εξής: Θεσσαλονίκη (270 κρούσματα χθες), Κοζάνη (60), Ξάνθη (27), Κιλκίς (22), Πιερία (23), Πέλλα (18), Δράμα (15), Ροδόπη (22), Λάρισα (38), Γρεβενά (3). Να τονιστεί πως στον συγκεκριμένο δείκτη, η Κοζάνη εμφανίζεται ως η πιο επιβαρυμένη περιοχή με 39,95 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και ακολουθεί η Καβάλα (29,62), το Κιλκίς (27,36) και η Θεσσαλονίκη (24,32). 

Στην Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς, συναντήσεις με τοπικούς φορείς 

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο Ν. Χαρδαλιάς, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα έχει μία σειρά συναντήσεων ώστε να έχει μία πλήρη εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας στη πόλη που έχει παρουσιάσει μείωση κρουσμάτων, αλλά η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν έχει βελτιωθεί αρκετά.  

Ο κ. Χαρδαλιάς θα κάνει έλεγχο για τα αποτελέσματα των ενεργειών των αρχών για την τήρηση των μέτρων, ενώ θα συζητηθεί και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τον κορωνοϊό, που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.  

Στην Κοζάνη ο Χρυσοχοΐδης 

Το ίδιο δραματική είναι η κατάσταση και στην Κοζάνη όπου τα στοιχεία δείχνουν σχεδόν 40 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ποσοστό που είναι το χειρότερο στη χώρα την δεδομένη στιγμή. 

Γι’ αυτό και ο κ. Χρυσοχοϊδης θα μεταβεί σήμερα στην περιοχή, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους τοπικούς φορείς. Ο υπουργός είχε τηλεφωνική επαφή με τον δήμαρχο της πόλης προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε περιοχές της Κοζάνης και σήμερα θα βρίσκεται στην πόλη ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα. 

Θα ανακοινώσει ολικό lockdown ο Πέτσας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε 11 «κόκκινες» περιοχές, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο. Ως εκ τούτου η χώρα θα έχει και πάλι την εικόνα που είχε προ αρκετών εβδομάδων όταν υπήρξε διαχωρισμός σε ζώνες επικινδυνότητας ανάλογα με τον αριθμό ημερησίων κρουσμάτων.

Οι 11 "κόκκινες" περιοχές είναι. Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κιλκίς, Κοζάνη, Πιερία, Ξάνθη, Λάρισα, Γρεβενά, Ροδόπη, Δράμα, Δυτική Αττική

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.