Σε… καραντίνα με πρόγραμμα ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης15 Μαρτίου 2020

Σε καραντίνα, λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού, βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα συνεπώς το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο και δη τους αθλητές και τις ομάδες, οι οποίες υποχρεώθηκαν να αλλάξουν άμεσα τον προγραμματισμό τους.

Στον Αρη ενημερώθηκαν από την Παρασκευή ότι διακόπτονται οι προπονήσεις τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και των αυστηρών μέτρων που ήδη έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση. Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα που μέσω των social media προτρέπουν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του, τηρώντας τα μέτρα και δείχνοντας υπευθυνότητα. 

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις του Άγγελου Χαριστέα και του Λούκας Σάσα. "Υπευθυνότητα από όλους μας, σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία που έχουμε μπροστά μας." έγραψε ο πρώτος. “Φροντίστε τους εαυτούς σας, αλλά ποτέ μην χάσετε την χαρά σας. Ο Θεός είναι καλός και εμείς προχωράμε μπροστά.", ανέφερε στην ανάρτηση του ο Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι αναρτήσεις των υπολοίπων μελών της ομάδας του Αρη.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των προπονήσεων, οι ιθύνοντες του τεχνικού τιμ σκέφτονται να προσαρμόσουν το πλάνο των προπονήσεων στα μέτρα προστασίας. Δηλαδή, να ενημερώσουν τους ποδοσφαιριστές, όποιος θέλει και στο πλαίσιο πάντα της διατήρησης φυσικής κατάστασης ναι μεν να πηγαίνει στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου με την προϋπόθεση ωστόσο ότι: 1) θα είναι κλειστά τα αποδυτήρια, 2) δεν θα επιτρέπεται το γυμναστήριο και 3) οι προπονήσεις θα γίνονται σε δύο γκρουπ. 

Το συγκεκριμένο πλάνο βέβαια είναι προς συζήτηση, καθώς η Κυβέρνηση με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει επιβάλει υποχρεωτική παύση στις προπονήσεις μέχρι τις 27 Μαρτίου. Σε πρώτη φάση πάντως ο Μίκαελ Ένιγκ μαζί με τους συνεργάτες του έχουν μοιράσει πρόγραμμα για ατομικές προπονήσεις (εκτός Νέου Ρυσίου) σε όλους τους ποδοσφαιριστές και με σκοπό να τους διατηρήσουν, όσο είναι δυνατόν, σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Το πιθανότερο είναι, λόγω της απαγόρευσης κι αν αυτή συνεχιστεί, από την Τετάρτη και μετά να δοθεί νέο πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων σε όλους.

+ Στο κλίμα των ημερών και των δυσάρεστων γεγονότων που πλήττουν σχεδόν όλο τον κόσμο λόγω κορωναϊου, ο Μπράουν Ιντέγε, μέσω Instagram, έστειλε το δικό του μήνυμα ζητώντας από όλους να είναι προσεκτικοί, να φροντίζουν την υγιεινή τους και να μείνουν στο σπίτι. “Η πανδημία του κορωναϊού διαδίδεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Σας παρακαλώ μείνετε στο σπίτι και να είστε προσεκτικοί. Ο Θεός να μας προστατεύει όλους”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Νιγηριανός επιθετικός.

+Η ΠΑΕ Αρης ενημέρωσε ότι η “ARIS F.C. Boutique” θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 29 Μαρτίου, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνονται για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωναϊού στη χώρα μας. Στο διάστημα αυτό, όμως, το e-shop θα λειτουργεί κανονικά (https://www.arisfc.com.gr/index.php/gr/shop).

+ Μετά τον ΑΣ Αρης, που προχώρησε σε απολύμανση όλων των χώρων (γυμναστήριο, κολυμβητήριο, γραφεία κ.α.), η ΠΑΕ ενημέρωσε ότι αύριο θα προχωρήσει σε μία αντίστοιχη κίνηση. Η απολύμανση αφορά τους χώρους του “Κλεάνθης Βικελίδης” (αποδυτήρια, μπουτίκ, γραφεία, σουίτες κ.λ.π.)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.