Σε έναν αγώνα «παίζεται» μια ολόκληρη χρονιά

Αρις Νικολάκης26 Απριλίου 2022

Χριστός Ανέστη

Το Φως της Ανάστασης να καταυγάσει στις ψυχές όλων. Να είναι κι Ευλογία για κάθε βήμα στις ζωές όλων. Χρόνια Πολλά και Καλά και… Μη χειρότερα!

Η πορεία του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κατέστησε ουκ ολίγους αγώνες κρίσιμους. Τον ένα μάλιστα, κρισιμότερο από τον άλλον. Για να φθάσουμε στον αυριανό Ημιτελικό. Και να αναγάγουμε την κρισιμότητα του σε υπερθετικό βαθμό. Αυτός – βλέπετε – είναι η τελευταία πόρτα για τον Τελικό. Ήτοι, είναι ο κρισιμότατος όλων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Με τον ΠΑΟΚ να χάνει μία πρώτης τάξης ευκαιρία για το άλμα πρόκρισης στην Τούμπα. Και να έχει μία ακόμη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί όπου ναι μεν, παίζει για δυο αποτελέσματα… Προκρίνεται μεν, με νίκη ή με ισοπαλία (εκτός τού 0-0 το οποίο παραπέμπει σε παράταση) αλλά… Επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως τούτο το θεωρητικό πλεονέκτημα είναι παγίδα, δε…

Η έδρα όπως και να το κάνουμε είναι μία σοβαρή παράμετρος σε κάθε αγώνα. Είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα για τον γηπεδούχο. Και φυσικά, σοβαρό μεινέκτημα για τον φιλοξενούμενο. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ εφέτος, μετρά σοβαρές επιτυχίες εκτός έδρας. Ακόμη και κόντρα στην πανίσχυρη Μαρσέιγ τα πήγε περίφημα – τηρουμένων των αναλογιών – στο «Βέλοντρομ». Στην Τούμπα δεν τα πήγε!

Μετρά βέβαια, η παράμετρος της αγωνιστικής κατάστασης κάθε ομάδας. Αυτή μετρά περισσότερο από κάθε άλλο. Ίσως δε, περισσότερο κι από όλες μαζί. Κι ο ΠΑΟΚ δεν διάγει περίοδο καλής αγωνιστικής κατάστασης. Δεν διήγε μέχρι και τον πρώτο Ημιτελικό, την περασμένη εβδομάδα. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο ΠΑΟΚ με τις εικόνες του και τα αποτελέσματα του. Με κύρια αιτία των τεσσάρων ηττών (δυο στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος και δυο στο Κόνφερενς Λιγκ) και μιας ισοπαλίας (στο Κύπελλο) την επιθετική του δυστοκία. Δίχως τούτο να σημαίνει πως στην άμυνα και στο κέντρο του όλα δούλεψαν ρολόι! Προς Θεού, όχι…

Στους πέντε αυτούς της ντεφορμέ περιόδου του ΠΑΟΚ πέρα από την … ανορθογραφία στην επίθεση, καταγράφηκαν …ανορθογραφίες και στην άμυνα και στην επίθεση. Όλες πάντως, σε ένα πλαίσιο σοβαρής αγωνιστικής προσπάθειας του. Με εξαίρεση τον αγώνα με τον Άρη που δεν δούλεψε κάτι ορθά. Όλα ήταν στραβά κι ανάποδα για προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Σε αυτήν δεν καταγράφηκε σοβαρή αγωνιστική προσπάθεια. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Έτσι έφθασε στον κρισιμότατο αυριανό Ημιτελικό. Περισσότερο κρίσιμος από τον οποίο ουδείς άλλος υπήρξε. Για έναν απλούστατο λόγο. Σε αυτόν ο ΠΑΟΚ παίζει μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο…

Η εκ νέου παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου κι η εκ νέου διεκδίκηση ενός τροπαίου – μιας συνήθειας η οποία έγινε λατρεία – σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία του στο Κόνφερενς Λιγκ δεν επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της τρέχουσα αγωνιστικής περιόδου ως μη επιτυχημένης. Τούτο δε, επειδή απέτυχε παταγωδώς στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Εάν μάλιστα, κι εφ’ όσον κατακτήσει ένα ακόμη Κύπελλο Ελλάδας; Ε, τότε η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα καταστεί επιτυχημένη!

Όλα αυτά κρίνονται αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Θα είχαν κριθεί στην Τούμπα αλλά… Ο γέγονε, γέγονε. Τι μέλλει γενέσθαι αύριο μετρά πλέον, στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Σε έναν αγώνα στον οποίο "παίζεται" μια ολόκληρη χρονιά!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.