Σε ένα πρωτάθλημα... βαρετό, ο Αρης σου κινεί το ενδιαφέρον να τον δεις

Δημήτρης Κανελλάκης10 Φεβρουαρίου 2021

Η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚήταν το πιο ισχυρό μήνυμα του φετινού Αρη. Ηταν αυτό που λέμε... επιβλητική νίκη.


Κόντρα στην ΑΕΚ ο Αρης απέδειξε ότι στην τρέχουσα σεζόν είναι, μετά τον Ολυμπιακό, η πιο αξιοπρόσεκτη, η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα. Απέδειξε ότι διαθέτει ποιότητα, ότι έχει, πλέον, και εναλλακτικές λύσεις, ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να ενθουσιάσει τον κόσμο με αυτό που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είδος εν ανεπαρκεία είναι το καλό ποδόσφαιρο στο φετινό πρωτάθλημα. Τα ψάχνεις με το κυάλι τα ματς της προκοπής, αυτά που μετά το τέλος τους μπορείς να πεις ότι “άξιζε τον κόπο αυτό που είδα”.

Ο Αρης, έχει... γεμάτα ματς αυτή την σεζόν. Τέτοιο ήταν και με την ΑΕΚ. Ματς από αυτά που δίνουν το δικαίωμα σε μια ομάδα να αιθάνεται ότι ενισχύει την αγωνιστική δυναμική της, ότι εξελίσσει την προοπτική της, ότι νομιμοποιείται να περηφανεύεται πως είναι σε καλό δρόμο. Κρίνοντας απ' όσα μάς δείχνει ο Αρης τους τελευταίους 5-6 μήνες, νομίζω ότι δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος πως οι “κίτρινοι” είναι σε καλό δρόμο, ότι βάζουν βάσεις και δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε και αυτή η σεζόν να είναι επιτυχημένη, αλλά, και αυτό είναι το σημαντικότερο, σταθερά μεταξύ των πρωταγωνιστών στο ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι και τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, για να είναι επιτυχημένη με τα όλα της μια ομάδα, πρέπει να κερδίζει τίτλους. Δεν αρκεί ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα ή τετράδα. Κι εδώ είναι το θέμα με τον Αρη, που ανεβαίνει, κερδίζει σεβασμό και αποδοχή, όμως, πρέπει αυτά να τα “παντρέψει” κάποια στιγμή και με την κατάκτηση τίτλων.

Το κύπελλο, που αυτές τις δεκαετίες της ανομβρίας του έδωσε κάποιες ευκαιρίες, έστω κι αν δεν τις αξιοποίησε, είναι και αυτή την σεζόν η ευκαιρία του. Ομως, η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και με τον κίνδυνο να απωλέσει για μία ακόμη σεζόν την ευκαιρία. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον φετινό Αρη. Αλλά κι η μεγαλύτερη πρόκληση.

Οχι ότι αν περάσει τους “ερυθρόλευκους” θα υπογράψει συμβόλαιο πως αυτός θα είναι ο κυπελλούχος, όμως, δεν θα είναι απλή πρόκριση, ούτε απλό βήμα προς τον στόχο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.