Σε έλλειψη τα αντιγριπικά εμβόλια, απροστάτευτες οι ευπαθείς ομάδες

Metrosport Team06 Νοεμβρίου 2020

Ελλείψεις στα αντιγριπικά εμβόλια παρατηρείται στα φαρμακεία, τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τα έχουν παραγγείλει εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν.

Καθημερινά, στα φαρμακεία όλης της χώρας συμπολίτες μας που σπεύδουν να εμβολιαστούν για τη γρίπη, κυρίως λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό, σχηματίζουν ουρές έξω από τα φαρμακεία.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και αποδίδεται στην ανησυχία από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που με απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης απαιτείται ιατρική συνταγή. Στόχος ήταν να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια όποιος άλλος επιθυμεί.

Ωστόσο η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει φέτος λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο συνδυασμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.