«Σε εγκλήματα όπως στα Γλυκά Νερά διαπιστώνουμε ευτέλεια και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής»

Metrosport Team12 Μαΐου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η Εγκληματολόγος-Ψυχολόγος, Τέσα Χριστοδούλου, και μίλησε για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τόνισε τι πρέπει να προσέχουμε.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αποτρόπαια εγκλήματα είχαμε και στο παρελθόν, τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν τρομακτικά τέτοια περιστατικά. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι το κομμάτι της ευτέλειας και της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Η κοπέλα αποτέλεσε θύμα ληστείας και ανθρωποκτονίας. Η κλιμάκωση της βίας ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, όπως το σκυλάκι που γάβγισε και με πρωτόγνωρη βιαιότητα εξαφανίστηκε. Δεν ήταν απώτερος σκοπός η δολοφονία αλλά χρησιμοποίησαν το παιδί για να πάρουν τα χρήματα».

Για τις συμβουλές προς τον κόσμο: «Ο κόσμος έχει μεγάλη οργή για το έγκλημα αυτό και πολλοί λένε πως πρέπει να οπλοφορούμε για να είμαστε ασφαλείς. Υπάρχει μια στροφή του εγκλήματος προς τα σπίτια, πρέπει να πάρουμε προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Τα χρήματα συσσωρεύτηκαν στα σπίτια στην περίοδο της κρίσης. Θα πρέπει να προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε και δυστυχώς η εγκληματικότητα γίνεται μια πραγματικότητα. Σαν κοινωνία έχουμε γίνει πιο ανεκτικοί στη βία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.