Σχολεία: Οι απουσίες μαθητών που μπορεί να σβηστούν

Metrosport Team19 Μαΐου 2022

Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας περί ακύρωσης απουσιών των μαθητών στα σχολεία τη φετινή χρονιά.

Οι απουσίες που μπορεί να ακυρωθούν είναι αυτές που έγιναν για λόγους ανωτέρας βίας (πχ ορισμένες διαπιστωμένες επίσημα ασθένειες, στενές επαφές νοσούντων με κορωνοϊό, κλπ).

Η εγκύκλιος αναφέρει πώς «απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22».

Η εγκύκλιος εκδόθηκε καθώς μαθητές έχουν συγκεντρώσει αυξημένο αριθμό απουσιών που θεωρείται απαγορευτικός για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης ως «επαρκής».

Ανάλογη εγκύκλιος είχε εκδοθεί και τον Ιανουάριο, σχετικά με την τηλεκπαίδευση, τότε λόγω της κακοκαιρίας. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως π.χ. διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.