Σχολεία: Η επιστροφή της μάσκας και οι διαψεύσεις

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2022

Η έξαρση της γρίπης, παράλληλα, με τον κορωνοϊό βρίσκονται στο προσκήνιο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει σενάριο επιστροφής της μάσκας στα σχολεία. Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, απάντησε σήμερα στο ερώτημα.

Όπως εκτιμά, δεν είναι τόσο υψηλή η κυκλοφορία του κορωνοϊού για να επιστρέψει η μάσκα στα σχολεία. Όμως, αν και είπε ότι δεν βλέπει κάποια ιδιαίτερη πίεση ώστε να περάσουμε σε ένα οριζόντιο μέτρο τέτοιου τύπου δεν απέκλεισε την επιστροφή της μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Θα πρέπει να δούμε μία - δύο εβδομάδες ακόμα για το αν θα χρειαστεί να περάσουμε σε κάτι οριζόντιο. Δεν το αποκλείω» τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρχει υψηλή ανάγκη ώστε να περάσουμε σε ένα μέτρο τέτοιου τύπου.

«Δεν βλέπω συρροή παιδιών στα νοσοκομεία και όπως λέει και το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά. Δεν μπορούμε να προχωράμε σε τέτοιου είδους μέτρα εάν δεν υπάρχει μία ανάλογη πίεση στα νοσοκομεία», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Χθες, ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας διέρρεαν ότι δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ειδικότερα, διέψευδαν κατηγορηματικά τα σενάρια, που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.