Σχεδόν άτρωτος ο Άρης εντός, με αδυναμίες η ΑΕΚ εκτός

Παναγιώτα Χαλκιά16 Φεβρουαρίου 2020

Άρης και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ένωση μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση ενώ οι «κίτρινοι» μοιάζει απίθανο να μην βρεθούν στα πλέι οφ.

Το σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ πήρε πριν τρεις ημέρες το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου αλλά στο πρωτάθλημα είχε απώλειες που ευτυχώς δεν κόστισαν. Η αδυναμία του Άρη να βρει εύκολα το δρόμο προς στα δίχτυα θα μπορούσε να γίνει η αιτία να χαθούν και τα αυτονόητα.

Στα ντέρμπι έχει το μομέντουμ υπέρ του. Οι «κίτρινοι» στα μέχρι τώρα ντέρμπι έχουν ηττηθεί μόλις δύο φορές από τον Ολυμπιακό και στα υπόλοιπα πέντε μεγάλα παιχνίδια που έχουν δώσει μετρούν δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Τα γκολ είναι 14-11 υπέρ τους ενώ έχουν κρατήσει το μηδέν σε δύο εξ αυτών.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα είναι ξεκούραστη καθώς δεν είχε υποχρεώσεις κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων έχει απωλέσει βαθμούς μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (0-0).

Άρης: Δύναμη του το Χαριλάου

Ο ερχομός του Μίκαελ Ένινγκ έκανε τον Άρη μια σοβαρή ομάδα, η οποία ξέρει τι ζητά στο χορτάρι. Η αμυντική λειτουργία βελτιώθηκε και το «Κλεάνθης Βικελίδης» έγινε και πάλι απόρθητο κάστρο. Εντός έδρας οι «κίτρινοι« έχουν συγκεντρώσει 23 βαθμούς μετρώντας επτά νίκες και δύο ισοπαλίες, βάζουν γκολ ενώ δέχονται δύσκολα φάσεις από τον αντίπαλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς μετρούν τέσσερις νίκες (ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Πανιώνιος) και μόλις μία ισοπαλία (Λαμία).

1 γκολ κάθε 6.3 τελικές

Ο Γερμανός τεχνικός διαθέτει χαρτιά που μπορούν να κάνουν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Υπό τις οδηγίες του οι «κίτρινοι» έγιναν πιο επιθετικοί και πιο δημιουργικοί. Δημιουργούν περισσότερες φάσεις στα καρέ του αντιπάλου. Στα 11 εντός έδρας ματς έχουν σημειώσει 147 τελικές και μετρούν 1 γκολ / 6,3 τελ. Βέβαια, υπάρχει αδυναμία στη γραμμή κρούσης αφού παρά τη σωρεία ευκαιριών το γκολ έρχεται δύσκολα.

Οι αντίπαλοι πατούν δύσκολα περιοχή

Οι αντίπαλοι απομακρύνονται από την περιοχή και βρίσκουν πιο δύσκολα το δρόμο προς τα δίχτυα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν επιχειρήσει 43 σουτ εκτός μεγάλης περιοχής ενώ μόλις 26 εντός. Συνολικά οι αντίπαλοι του Άρη έχουν παραβιάσει 10 φορές την εστία, έχουν καταγράψει 81 τελικές και χρειάζονται 8.1 προσπάθειες για να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

ΑΕΚ: Ο Καρέρα προσπαθεί να την κάνει δική του

Η έλευση του Μάσιμου Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ έφερε πολλές αλλαγές και έβαλε την ομάδα σε καλούπια. Ο Ιταλός τεχνικός ενδιαφέρεται πρώτα από όλα για την ουσία, το αποτέλεσμα δηλαδή, και όχι να θέλξει το μάτι του φιλάθλου. Κάνει πράξη όσα σκέφτεται και έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα του συνόλου.

Η Ένωση δυσκολεύεται στα παιχνίδια της μακριά από το ΟΑΚΑ αφού έχει απωλέσει 17 βαθμούς, μετρώντας δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε 11 παιχνίδια. Ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια όπου αγνοεί την ήττα. Έχει κερδίσει Ξάνθη, ΝΠΣ Βόλο και Ατρόμητο ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με Λαμία και Λάρισα.

82 τελικές εντός μεγάλης περιοχής

Πατά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Διαθέτει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν κενούς διαδρόμους και να πατήσουν στη μεγάλη περιοχή δημιουργώντας επικίνδυνες στιγμές. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 82 τελικές εντός μεγάλης περιοχής, 61 σουτ εντός μεγάλης περιοχής και 19 κεφαλιές ενώ χρειάζονται 10.8 τελικές για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Δέχεται γκολ κάθε 7.7 τελικές

Η εστία της έχει παραβιαστεί συνολικά 10 φορές και οι αντίπαλοι χρειάζονται 7.7 τελικές για να καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Πατούν σχετικά πιο εύκολα στην περιοχή αφού μετρούν 40 τελικές εντός (27 σουτ εντός μεγάλης περιοχής και 13 κεφαλιές) έναντι 37 εκτός μεγάλης περιοχής. 

Ραντεβού στο Χαριλάου, λοιπόν, εκεί που το γκολ είναι σίγουρο….

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.