Κορωνοϊός στο γάμο: «Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό!»

Metrosport Team31 Ιουλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Σαββόπουλος.

Ο καθηγητής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και καθηγητής Παθολογίας του Α.Π.Θ. μίλησε για την έξαρση που παρουσιάζει ο κορωνοϊός τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και τα κρούσματα στον γάμο στους Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σαββόπουλος δήλωσε:

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει τμήματα επειγόντων περιστατικών για περιστατικά με πυρετό. Όσοι διαγνωστούν με κορωνοϊό πηγαίνουν στο ειδικό τμήμα. Άλλαξα 80 φορές ρούχα λόγω των περιστατικών που ήρθαν προς εξέταση.

Λέγαμε για τα εισαγόμενα κρούσματα, αυτά μπορούν να ελεγχθούν. Tα περιστατικά σαν του γάμου είναι ορφανά και μας ανησυχούν διότι μεταδίδουν ανυποψίαστα τον ιό στον διπλανό.

Το πρωί ήμουν σε ένα εκλεκτορικό και συζητούσαμε με έναν καθηγητή και είπαν ότι στην Κρήτη είχαν έναν νοσηλευόμενο. Έχουν κάνει τρομερή προσπάθεια να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής. Αν μπορούμε να εντείνουμε τα ατομικά μέτρα θα περιορίσουμε τα κρούσματα. Στο άλλο ημισφαίριο είναι χειμώνας, δείτε τι γίνεται εκεί. Θα τα ζήσουν κι εκεί, ο ιός δεν έχει φύγει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.