Σαββίδης: Παίρνει λίστα από το ΑΧΕΠΑ, έως την Παρασκευή η χορηγία

Κώστας Πετρωτός23 Μαρτίου 2020

Εδώ και δύο μέρες είναι γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα ενισχύσει για μία ακόμη φορά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (όπως θα κάνει και με νοσοκομείο στην Κύπρο και έχει ήδη κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν και με άλλες μονάδες υγείας στην χώρα μας).

Ο στόχος είναι η χορηγία του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ προς το ΑΧΕΠΑ που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, γι' αυτό και υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη προκειμένου να καθοριστεί η λίστα των απαραίτητων υλικών (από αναπνευστήρες και άλλα μηχανήματα, μέχρι γάντια και μάσκες) που θα αγοράσουν εταιρίες του Ιβάν Σαββίδη και θα δοθούν ως δωρεά στο νοσοκομείο.

Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι αποτελεί πάγια τακτική της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ (όπως συμβαίνει πλέον συνολικά σε δημόσιους φορείς) να μην δέχονται απευθείας χρήματα για λόγους απόλυτης διαφάνειας.

Τέλος, υπάρχει και ένα σημαντικό πρόβλημα στην όλη διαδικασία και έχει να κάνει με το «μπλοκάρισμα» των προμηθευτών ιατρικών ειδών στην αγορά. Από τη μία, η τεράστια αύξηση των παραγγελιών από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές και από την άλλη το γεγονός ότι χώρες όπως η Ιταλία που παραδοσιακά αποτελούν τροφοδότριες στην αγορά ιατρικών ειδών αυτή την περίοδο έχουν τεθεί εκτός της λίστας των διαθέσιμων πηγών με όλα όσα συμβαίνουν εκεί, έχουν δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα στην διαδικασία εφοδιασμού.

Ωστόσο, τόσο τα στελέχη του ΑΧΕΠΑ, όσο και οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη εργάζονται εντατικά για να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.