Σαββίδης, κόσμος, Λουτσέσκου, Μπότο: ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ: ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Metrosport Team12 Αυγούστου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ότι έγινε, έγινε . Ότι έπρεπε να ειπωθεί έχει ειπωθεί. Άλλοι έβγαλαν γκρίνια, άλλοι θυμό άλλοι απογοήτευση ή και τα τρία μαζί. Εμείς παρ’ ότι δεν μπορούμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι μέσα στο οποίο βρισκόμαστε και κινούμαστε, επιλέξαμε διάφορους τρόπους προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη. 

Με προειδοποίηση, με αυστηρή κριτική προς όλους και όχι μόνο προς τα εύκολα και αναλώσιμα θύματα αλλά και με παρακίνηση με δημιουργία κινήτρων προκειμένου να γίνει το αυτονόητο. Να ενισχυθεί η ομάδα. Δεν είμαστε ούτε οι γκουρού των μεταγραφών, ούτε της δημοσιογραφίας αλλά ούτε λέμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε διοικητικά μέλη της ομάδας. Επικοινωνιακά θα ήταν κάτι μέσα στη σφαίρα των δυνατοτήτων μας … αλλά μακριά από μας οποιαδήποτε σχέση με την ΠΑΕ. Διότι το «μακριά» εμπεριέχει την ελευθερία της σκέψης, του λόγου και της έκφρασης. 

Εδώ όμως τραβάμε μια γραμμή. Δε μπορούμε με το ζόρι να αλλάξουμε τον τρόπο που σκέφτεται ο πρόεδρος, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής. Οπότε θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Θα συμπορευτούμε , θα τους υποστηρίξουμε και θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε τον απογοητευμένο κόσμο. Κι αυτός επιβάλλεται να αντιληφθεί ότι δε γίνεται αλλιώς τούτη την χρονιά. Δια της μεθόδου της σιωπής μας έγινε απόλυτα κατανοητό ότι ο Δικέφαλος βαδίζει προς πλήρη ανανέωση.

Δεν θα δαπανηθούν περιουσίες. Θα γίνουν λάθη. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να προκριθεί η επιμονή. Όχι η υπομονή. Η λέξη «υπομονή» είναι σιχαμένη για κάθε ΠΑΟΚτσή. Όμως η επιμονή είναι κάτι άλλο. Κάτι πιο αυθεντικό, επιδραστικό και πολλές φορές αποτελεσματικό. Η συσπείρωση του κόσμου δεν δίνει άφεση αμαρτιών όμως αποτελεί ένα τεράστιο όπλο για τον ΠΑΟΚ.

Τον ΠΑΟΚ που όλοι αγαπούνε και θέλουνε ψηλά. Όλοι όσοι μπορούν χρειάζονται να βρίσκονται στο γήπεδο. Οι αποδοκιμασίες δεν έχουν θέση. Θα επιμείνουμε έως ότου οι παίκτες καταλάβουν ότι έχουν χιλιάδες κόσμο στο πλευρό τους. Αυτό θα τους δημιουργήσει πιθανότατα, μεγαλύτερη ευθύνη και θα τους δώσει το κίνητρο ώστε να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Λουτσέσκου με τη σειρά του γνωρίζει ότι το καλό του ΠΑΟΚ και το δικό του καλό συμβαδίζουν. 

Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Θεωρούμε ότι ευφυής είναι. Αργά ή γρήγορα θα αντιληφθεί ότι είναι προτιμότερο να πειραματίζεται με τους μικρούς του ΠΑΟΚ παρά με μυαλά τελειωμένα όπως του Ζαμπά οι παίκτες που τεκμηριωμένα δεν μπορούν να αποδώσουν όπως ο Μουργκ. Αν διαπιστώσει και ο κ. Σαββίδης την συσπείρωση είναι σίγουρο ότι για μια ακόμη φορά θα απολαύσει τη διαφορετικότητα του λαού του ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο. Γι’ αυτό μια κουβέντα: συσπείρωση, όχι τυφλή υπακοή και ανοχή. Όχι με παντελή έλλειψη κριτικής. Όταν παίζεται το ματς οι 10 οι 15 οι 20 χιλιάδες θα πρέπει να κάνουν την τελευταία χρονιά μαγική …. όπως ήταν και η πρώτη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.