Σας παρακαλούμε: Ξυπνήστε ρεεεεε!

Αρις Νικολάκης15 Ιουνίου 2021

Άντε και καλά… Η ΕΠΟ του Ζαγοράκη άργησε κάποιες ημέρες, να πάρει χαμπάρι. Κάτι το οποίο μάλιστα, δε συνέβη τώρα. Συμβαίνει καιρό, βλέπετε.

Η ΕΠΟ του Γραμμένου; Αυτή δεν πήρε χαμπάρι κάποια χρόνια. Η σκοπιανή Ομοσπονδία κυκλοφορούσε (κι… οπλοφορούσε, μεταφορικά) ως αθλητικός φορές «Μακεδονίας». Όπως ακριβώς δηλαδή, και πριν από την κατάπτυστη ως εθνικά επιζήμια, Συμφωνία των Πρεσπών. Κι η ΕΠΟ του Γραμμένου κοιμόταν βαθιά.

Όσο για την Πολιτεία; Αυτήν την οποία εκφράζει πλέον, η νυν Κυβέρνηση κι ουχί πλέον, η τέως (συγ)Κυβέρνηση; Αγρόν ηγόραζε. Αγρόν ηγοράζει! Κι όταν είδε τον κόμπο (ο οποίος εδώ και χρόνια ήρθε κι είναι …) στο κτένι, έσπευσε , να δηλώσει την τυπική παρουσία της. Η ουσιαστική στο θέμα; Μηδέν από μηδέν, μηδέν!

Καλά την τέως (συγ)Κυβέρνηση αφήστε την. Αυτή τηρεί – επί του θέματος – σιγήν ασυρμάτου. Τι να πει; Λερωμένη έχει – επί του θέματος - τη φωλιά της.

Έχουμε πάντως, την εντύπωση πως η νυν Κυβέρνηση κρύβεται γενικά, πίσω από την έλλειψη κάθε περιθωρίου για απόρριψη της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό είναι δεδομένο. Ο γέγονε, γέγονε. Δεν αλλάζει!

Άλλο όμως, η απόρριψη κι άλλο η διαχείριση. Έστω κι υπό τη σοβαρή απειλή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, όπως αποφάσισε ο Τζο Μπάιντεν... Η Ελλάδα μπορεί, να βάλει τα δυο πόδια των Σκοπιανών σε ένα παπούτσι για ορισμένα εθνικά μας θέματα.

Να δείτε πάντως, κάποια στιγμή… Η τέως (συγ)Κυβέρνηση θα κατηγορεί τη νυν Κυβέρνηση για κακή διαχείριση της ντροπιαστικής για το Έθνος μας συμφωνίας. Κι η νυν Κυβέρνηση θα κατηγορεί την τέως (συγ)Κυβέρνηση για την υπογραφή της με την οποία δεσμεύθηκε η Ελλάδα!

Για να λέμε τα πάντα, όλα… Το θέμα η ΕΠΟ όφειλε, να αναδείξει. Και μετά η Πολιτεία, να το διαχειρισθεί. Δεν ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία η Εθνική της γειτονικής χώρας εμφανιζόταν έτσι και δη, απροκάλυπτα. Ποια ΕΠΟ, όμως, Του Γραμμένου; Ή του –ευρωβουλευτή κιόλας - Ζαγοράκη;

Είναι δε, τα αλήθεια περί των δεσμεύσεων της ανιστόρητης και βαρύτατα προσβλητικής για την Ελλάδα Συμφωνίας των Πρεσπών. Αφορούν οτιδήποτε εκφράζει την Πολιτεία της τέως FYROM. Κι οτιδήποτε εκφράζει τον Δημόσιο τομέα της. Δεν αφορά τον Ιδιωτικό…

Ακόμη και το NMK ως αρχικά στη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Αυστρία- Σκόπια… Ήταν επιλογή του ΑΝΤ-1. Και μπράβο του. Κάναμε κάτι ανάλογο τότε στην ΕΡΤ κόντρα πάλι στην ΟΥΕΦΑ. Όταν μάλιστα, αναγνωρίζοντας τα Σκόπια σαν «Μακεδονία»

Δεν ήταν φυσικά. Αυτή η αλλαγή αρχικών επιλογή προχθές, των διοργανωτών. Του ΑΝΤ-1 ήταν. Το τονίζουμε. Θεωρητικά η ΟΥΕΦΑ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αντιδράσεις της ΕΠΟ του Ζαγοράκη. Για να θυμίσουμε πως η ΕΠΟ του Γραμμένου αλλού γι’ αλλού αρμένιζε …Κοιμωμένη!

Μέχρι την ώρα της κατάθεσης της πάντα ταπεινής μας άποψης… Δεν ακουγόταν «κιχ» κι από την ΕΠΟ κι από την Πολιτεία επί του θέματος!

Ως εκ τούτου κυρίες και κύριοι σε Πολιτεία κι ΕΠΟ… Σας παρακαλούμε: Ξυπνήστε, ρεεεέ!

ΥΓ 1: Αντί ο δυναμικός υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης να σπάσει την τηλεόραση του – όπως ανέφερε - βλέποντας τις προκλήσεις των αλβανικής, βουλγαρικής, τουρκικής αλλά κι ελληνικής (την οποία απαρνήθηκαν) καταγωγής Σκοπιανών… Είναι καλύτερα, να συνεργαστεί σοβαρά ι με κυβερνητικά στελέχη. Για για να βρουν λύσεις στα προβλήματα της εμετικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΥΓ 2: Αυτή η εκκωφαντική… αφωνία βουλευτών της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης (και) στο θέμα αυτό με τα Σκόπια… Μόνον σε εμάς φαίνεται ως πολιτική ομηρεία;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.