Σαρηγιάννης: «Αποφάσισαν σωστά, επικίνδυνη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team05 Απριλίου 2021

Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης,  στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή  «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο» 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα λύματα: «Είναι χάλια. Υπάρχει μια σημαντική αύξηση. Αυτό οφείλεται σε μεταλλαγμένα στελέχη».

Για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη: «Είναι δικαιολογημένο. Έχουμε αφρικανική μετάλλαξη του ιού, που έχει όλο τον πληθυσμό να μεταδοθεί, δεν τη σταματά τίποτα. Ας σοβαρευτούμε. Τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα είναι σοβαρό. Η εξέλιξη της πανδημίας είναι επικίνδυνη στη Θεσσαλονίκη. Τώρα χρειάζεται προσοχή. Συμφωνώ λοιπόν με την απόφαση αυτή, όσο και αν πονάει. Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής είμαστε σε κόκκινο συναγερμό».

Για το εμβόλιο: «Άτρωτος δεν είσαι. Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ξεπερνά την ανοσία που σου δίνει το εμβόλιο. Χρειάζεται προσοχή, ειδικά στις περιοχές με πολλά κρούσματα».

Για το αν κινδυνεύει κάποιος αν τρώει από τα ψάρια του Θερμαϊκού: «Όχι, δεν κινδυνεύει».

Για τον κίνδυνο σε ανοιχτό χώρο: «Σε έναν ανοιχτό χώρο που έχει και αεράκι οι πιθανότητες είναι λίγες για να κολλήσεις αλλά αν ο ένας είναι δίπλα στον άλλον αυξάνονται. Το πρωί, για παράδειγμα, ήταν ένας κύριος στο μανάβικο και είχε τη μάσκα κάτω από τη μύτη. Δηλαδή γιατί δεν σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Δεν μπορώ να του δώσω δικαιολογία. Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη απαιτεί ευθύνη από όλους μας. Πρέπει να τα κάνουμε τώρα όχι από Δευτέρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.