Σημαδιακό; Σαν σήμερα η πιο επική ανατροπή του ΠΑΟΚ!

Metrosport Team12 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ έκανε μια επική ανατροπή και μέχρι σήμερα οι φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο μνημονεύουν εκείνη τη μέρα, το βράδυ στις 12 Αυγούστου 1997.

 Εκείνη η αναμέτρηση ήταν άκρως σημαντική τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους. Ήταν ο πρώτος αγώνας  μετά τον πενταετή αποκλεισμό του "Δικεφάλου του Βορρά", εξαιτίας όσων είχαν συμβεί στο παιχνίδι  με την Παρί Σεν Ζερμέν το 1992.

Οι κερκίδες της Τούμπας κατάμεστες, παραπάνω από 26.000 θεατές είχαν δημιουργήσει μια καυτή ατμόσφαιρα. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, δεν ξεκίνησε με την ίδια ενέργεια την αναμέτρηση και οι Σλοβάκοι το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Από το 21ο λεπτό, μέχρι το 26ο λεπτό σκόραραν τρεις φορές, με τους  Μάρεκ Ουιλάκι (21’), Μίλαν Λούχοβι (23’) και Ουιλάκι (26’), παγώνοντας το γήπεδο. 

Πέντε λεπτά αργότερα από το 0-3, ο σκόρερ των δύο τερμάτων (Ουιλάκι) σταματάει την μπάλα με τα χέρια πάνω στη γραμμή του τέρματος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και ο Θοδωρής Ζαγοράκης να μειώσει σε 1-3.

Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει, ο Σπύρος Μαραγκός στο 34ο λεπτό σκοράρει (2-3). Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο ίδιος κάνει το 3-3, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με τη ψυχολογία υπέρ της.

Η Τούμπα είχε πάρει πάλι "φωτιά" και Κώστας Φρατζέσκος ολοκλήρωσε την ανατροπή επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 68ο λεπτό ο Μαραγκός αποβλήθηκε, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι με τον Ολιβάρες διαμόρφωσαν το τελικό σκορ του αγώνα, 5-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Προπονητής: Άγγελος Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ζαφειρίου (35′ Τουρσουνίδης), Ολιβάρες, Κολομπούρδας, Ραμπούτλα (59′ Κομίνγκες), Μαραγκός, Φρατζέσκος, Νάγκμπε, Ζουμπούλης, Βρύζας (38′ Βελής).

 Σπαρτάκ Τρναβα (Προπονητής: Ντούσαν Γκάλις): Γιάκουμπετς, Κάρχαν, Πάβλους, Λάιτνερ, Χράμπαλ, Χόρκι (88’ Πάβλικ), Μπάλις, Τίμκο (61′ Μάτσακ, 65′ Φορμάνκο), Λούχοβι, Ουιλάκι, Τίτελ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.