Σαν σήμερα 5 Αυγούστου: Άρης - Μπόκα Τζούνιορς, ένα ιστορικό φιλικό

Metrosport Team05 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Λίγες είναι φορές που ένας φιλικός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες περνάει στην ιστορία. Σαν σήμερα 5 Αυγούστου 2009, ο Άρης αντιμετώπισε την Μπόκα Τζούνιορς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η κοσμοσυρροή είχε ξεκινήσει από νωρίς στο γήπεδο των «κιτρίνων, με τους φίλους της ομάδας να είναι ανυπόμονοι να δουν το νέο σύνολο του Ιομάρ Μαζίνιο, με πολλούς ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική, που παρουσιαζόταν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του Άρη. 

Το όνομα της αντιπάλου, βέβαια, ήταν εκείνο που προσέλκυσε την πλειονότητα του κόσμου εκείνο το ζεστό βράδυ της 5 Αυγούστου. Οι παίκτες που απάρτιζαν τους "Γενοβέζους" εκείνη τη χρονιά, σίγουρα, μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων.

Μεταξύ άλλων, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, Νίκο Γκαϊτάν, Ροντρίγκο Παλάσιο, Μαρτίν Παλέρμο και δυο ακόμη ποδοσφαιριστές που τα επόμενα χρόνια πέρασαν από τα γήπεδα της Ελλάδας και φόρεσαν τις φανέλες των "αιωνίων". Ο λόγος για τους Χεσούς Ντάτολο (Ολυμπιακός) και Λουτσιάνο Φιγκερόα (Παναθηναϊκός).

Στο στρατόπεδό της ελληνική ομάδας ξεχώριζαν οι Τόνι Κάλβο, Σέρχιο Κόκε, Ρονάλντο Γκιάρο, Ρονάλντ Γκαρσία, Χαβιέρ Κάμπορα, Χαβίτο και Σεμπαστιάν Αμπρέου.


Για την ιστορία, το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικήτρια την ομάδα της Μπόκα με 1-0, με τον Παλέρμο να σεντράρει και τον Μπατάλια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 75λεπτό.

ΑΡΗΣ (Προπονητής: Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο (46΄ Φλάβιο), Νασούτι (67΄ Κουλουχέρης), Γκιάρο (59΄ Γιάχιτς), Αράνο, Ναφτί (55΄ Φερναντέζ), Γκαρσία (67΄ Πρίττας), Γκρασιάν, Κάλβο (46΄ Χαβίτο), Κόκε (75΄ Ντέιλι), Αμπρέου (59΄ Κάμπορα)

 MΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (Προπονητής: Άλφιο Μπαζίλε):Αμποντανσιέρι, Ιμπάρα (46΄Μεντέλ), Σαούρο, Φορλίν, Μονζόν, Τσάβες (46΄ Ροντρίγκες), Ντίαζ (46΄ Ρικέλμε), Μαρίνο (46΄ Μπατάλια), Γκαϊτάν (60΄ Ινσούα), Νοίρ (59΄Μόουτσε), Φιλίπε (59΄ Παλέρμο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.