Σαλάχ σημαίνει νίκη, Ανφιλντ σημαίνει έδρα

Δημήτρης Μπασμπαρέλας14 Σεπτεμβρίου 2020

Ορισμένοι αριθμοί και γεγονότα δεν γίνεται να μην καταγραφούν. Η εκκίνηση της Λίβερπουλ στη φετινή Premier League είχε ως σημείο αναφοράς τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός με χατ-τρικ οδήγησε τους "reds" σε δύσκολη, αλλά και συνάμα λυτρωτική νίκη επί της Λιντς (4-3). Τί κι αν σκόραρε δύο φορές από την άσπρη βούλα; Το σημαντικό είναι ότι δεν λάθεψε και έδειξε ψυχραιμία.

Σκοράρει; Δεν χάνει η ομάδα

Ποιο είναι, όμως, το εντυπωσιακό; Η Λίβερπουλ στα τελευταία 35 παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας, στα οποία ο Σαλάχ βρίσκει δίχτυα, φεύγει πάντα με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το γήπεδο! Κάτι σημαίνει.

Αφησε πίσω τον Ρούνεϊ

Παράλληλα, σε επίπεδο Premier League, ο "φαραώ" της Λίβερπουλ κατόρθωσε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2008 ως τον Φεβρουάριο του 2011 είχε σημειώσει γκολ σε 34 παιχνίδια, στα οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όποτε έβαζε τέρμα ο Αγγλος, είχε μόνο νίκες.

Από το 1988-89

Χρειάστηκε να περάσουν 32 ολόκληρα χρόνια. Από τότε, κάποιος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ είχε να σημειώσει τρία γκολ μαζεμένα σε πρεμιέρα Πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, ήταν την περίοδο 1988-89, όταν ο Τζον Ολντριτζ είχε βρει δίχτυα τρεις φορές σε εκτός έδρας ματς με την Τσάρλτον (3-0). Τότε, η Λίβερπουλ έχασε τον τίτλο από την Αρσεναλ σε ισοβαθμία, λόγω τερμάτων (76 βαθμούς)! Ηταν η "μαύρη" χρονιά του Χίλσμπορο.

Πρώτος "κόκκινος"

Ο 28χρονος Σαλάχ έγινε επίσης ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, ο οποίος σκοράρει για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στην πρεμιέρα. Ουδείς άλλος το έχει πετύχει. Εβαλε ένα με τη Νόριτς πέρσι, ένα πάλι με τη Γουέστ Χαμ πρόπερσι, αλλά και ένα με τη Γουότφορντ το 2017-18. Είναι ταυτόχρονα ο δεύτερος στην Premier League μετά από τον Τέντι Σέριγχαμ, που το πετυχαίνει. Το είχε κάνει δύο φορές μάλιστα (1992-93 και 1995-96).

Σαλάχ και Σίρερ

Ο Αιγύπτιος φορ έφτασε τα 50 γκολ στο Ανφιλντ σε 63 αναμετρήσεις. Μόνο ο Αλαν Σίρερ είχε πετύχει τόσα γκολ σε λιγότερες εμφανίσεις. Επιασε την "πενηντάρα" σε 47 εντός έδρας παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης. Ρεκόρ σε μία χρονιά Πρωταθλήματος αποτελούν για τον Σαλάχ τα 32 τέρματα σε 36 αναμετρήσεις της περιόδου 2017-18. Ηταν η πρώτη του χρονιά στη Λίβερπουλ.

Ο ορισμός της έδρας

Επίσης σημαντικό; Πλέον, η Λίβερπουλ μετρά 60 σερί εντός έδρας ματς στο Πρωτάθλημα στα οποία δεν έχει χάσει. Συνολικά 5.400 λεπτά ποδοσφαίρου εντός έδρας.

Απόρθητο "κάστρο" εν ολίγοις το Ανφιλντ. Η τελευταία ομάδα, η οποία την κέρδισε στο σπίτι της, ήταν η Κρίσταλ Πάλας, με 2-1, τον Απρίλιο του 2017! Η Λίβερπουλ μετρά 49 νίκες και 11 ισοπαλίες από τότε... Ο ορισμός της έδρας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.