Σακελλαρίου: «Η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα μετά τον Οκτώβριο»

Metrosport Team03 Αυγούστου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Λευτέρης Σακελλαρίου.

Ο βετεράνος αμυντικός που έχει αγωνιστεί και στον ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό, τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται μετά το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Σακελλαρίου δήλωσε:

Για τη φετινή σεζόν στον τουρισμό: «Η σεζόν είναι περίεργη, ξέρουμε ότι θα ταξιδέψει λίγος κόσμος. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω των συνθήκων που υπάρχουν.

Φέτος στο ένα ξενοδοχείο έχουμε 30% πληρότητα. Δουλεύουμε με ξένους αλλά και Έλληνες τον Αύγουστο.

Είχαμε μάθει να προσπαθούμε να φέρνουμε κόσμο από το εξωτερικό. Αυτό ήταν λάθος γιατί για μένα ο Έλληνας είναι ο καλύτερος τουρίστας, ξέρει τι θέλει.

Επικρατεί φόβος γιατί ο κοσμος διστάζει να μπει σε πλοό ή αεροπλάνο. Ό,τι μάσκα και να βάλεις είναι ρίσκο. Φέτος είναι δύσκολα τα πράγματα έχουν προσαρμοστεί όλοι. Η Ίος δεν είναι όπως η Μύκονος, επιχειρήσεις που περιμένουν να δουλέψουν και δεν έχουν κόσμο.

Υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν. Κι εμείς σε ένα ξενοδοχείο μας ανοίξαμε το 30 των δωματίων.

Οι τιμές δε συνάδουν με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό γίνεται για να προσελκύσουμε κόσμο.

Όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής, κάθε φορά που φεύγουν πελάτες γίνεται γενική απολύμανση. Τα δωμάτια μένουν κενά ως και μια μέρα για να γίνει σωστά η δουλειά.

Είναι παγκόσμιό το φαινόμενο με τον κορωνοϊό. Εμείς σαν χώρα χωρίς τον τουρισμό, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα μετά τον Οκτώβριο. Θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει. Όποια βοήθεια και να δόθηκε από το κράτος, θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα. Σε ένα νησί σαν την Ίο μιλάμε για τουριστική σεζόν 4-5 μηνών. Το θέμα είναι ότι όλες οι δουλειές έχουν πάει πίσω παντού, έχει πρόβλημα ο κοσμος. Είναι πολύ δύσκολο να έρθει μεγάλος αριθμός τουριστών. Θα πρέπει οι μικρές επιχειρήσεις να στηριχτούν. Άμα δε στηριχτούν, πώς θα ανταπεξέλθουν».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τα τελευταία χρόνια πλην των μεγάλων ομάδων, καμία άλλη ομάδα δεν είχε έσοδα. Έψαχναν να βρουν έσοδα από τηλεοπτικά και η πίτα δεν μοιραζόταν αναλόγως. Ας ελπίσουμε ότι θα αναδειχθούν νέα ταλέντα, όπως γίνεται τώρα στον ΠΑΟΚ. Αλλά να έχουν και συνέχεια, να καθιερωθούν πρώτα στις ομάδες τους και μετά να σκέφτονται μεταγραφές. Όταν έπαιζα εγώ στον ΠΑΟΚ ήμουν 23 ετών και ήμουν ο μικρότερος στην ενδεκάδα. Έχει αλλάξει το μάρκετινγκ στο ποδόσφαιρο και με 20 παιχνίδια θέλουν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους. Φταίνε και οι μάνατζερ. Να κοιτάζουν οι νέοι ποδοσφαιριστές να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους και μετά να σκέφτονται τη μεταγραφή τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.