Κορωνοϊός: Τι λέει ο δείκτης θετικότητας για τη Θεσσαλονίκη!

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2021

Σαφή τάση αποκλιμάκωσης παρουσιάζει ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα, όπως αποτυπώνεται στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 30 Αυγούστου 2021 - 05 Σεπτεμβρίου 2021 το ποσοστό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν 2.78% σε σύνολο 622.394 τεστ κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης θετικότητας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οριζόταν σε 3,37%.

Παράλληλα, ποσοστό θετικότητας 0.81% καταγράφεται σε σύνολο 527.566 self test. Στο σύνολο των ελέγχων, μοριακά, rapid και self test, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.58%.

Πίνακας: Η διαχρονική μεταβολή του ποσοστού θετικότητας

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται ο δείκτης θετικότητας ανά εβδομάδα, σύμφωνα με τον οποίο αποτυπώνεται η μείωση του ποσοστού που τις τελευταίες εβδομάδες πλησίασε το 4%.


Ο δείκτης θετικότητας ανά περιφέρεια

Δύο περιοχές καταγράφουν ακόμη δείκτη θετικότητας άνω του 4%, όριο που θεωρείται κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η Ικαρία εμφανίζει ποσοστό θετικών κρουσμάτων 4,28% και η Μύκονος 4,38%.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας περιορίζεται σε 1,25%, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται σε 1,77%.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.