Ρόβας: «Αποκάλυψη ο Σιώπης, δεν πήρε αυτό που του άξιζε στην Ελλάδα»

Metrosport Team14 Ιουνίου 2022

Ο Βασίλης Ρόβας εκπροσωπεί αρκετούς νεαρούς αθλητές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας αφήσει πια τον αγωνιστικό χώρο και δουλεύοντας στο ποδόσφαιρο ως ατζέντης. Μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και για την Εθνική ομάδα, τα τελευταία αποτελέσματα της αλλά και παίκτες που βρήκαν τις ευκαιρίες τους εκτός των ελληνικών συνόρων.

«Προσπαθώ μετά το τέλος της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστής να βοηθήσω τα νέα παιδιά και να τους βάλω στον σωστό δρόμο για να ξέρουν τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής ώστε να είναι έτοιμος να διαχειριστεί ότι έχει να κάνει με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Έχω αρκετά παιδιά στις «μικρές» εθνικές, περίπου 30 αθλητές που τους βρήκα από την επαρχία και τα έβαλα στα μεγάλα κλαμπ της ομάδας. Οι νέοι πολλές φορές βιάζονται να κάνουν πράγματα. Πολύ μικρό ποσοστό αυτών μπορεί να ανταπεξέλθει γρήγορα όπως ο Τζόλης. Για να μπορέσει να τους απορροφήσουν οι ομάδες εκτός του ταλέντου θα πρέπει να είναι σοβαροί. Έχει να κάνει με τους ίδιους και το περιβάλλον τους.

Προσωπικά τους λέω την αλήθεια για την κατάσταση για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Γιατί πολλά παιδιά τα παρατάνε ή χάνονται. Τους λέω ότι αν δεν καταφέρουν να παίξουν απευθείας σε μεγάλη ομάδα, δεν τελειώνει το ποδόσφαιρο. Πολλοί καθιερώθηκαν στα 25 τους. Δεν θα πρέπει να βιάζονται. Θα πρέπει να έχουν αγώνες, ακόμη και σε μικρομεσαίες ομάδες ή σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών».

Αναφέρθηκε στον Καραχάλιο που εκπροσωπεί: «Υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες αλλά είναι θέμα πρότασης».

Για την Εθνική ομάδα είπε: «Αν υπάρξει σωστή διαχείριση και συνεχιστεί η σωστή δουλειά, αν διατηρηθεί το οικογενειακό κλίμα και σε συνδυασμό με το ταλέντο, μπορεί να πάει εξαιρετικά. Αυτή η ομάδα έχει προσωπικότητες αφού έχει παιδιά που στέκονται στο εξωτερικό. Ο Σιώπης είναι αποκάλυψη. Δεν πήρε αυτό που του άξιζε στην Ελλάδα όπως και ο Μπακασέτας ή ο Μαυροπάνος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.