ΠΑΟΚ: Ρόστερ ποιότητας και όχι υπεράριθμο!

Γιώργος Ζαΐρης15 Ιουνίου 2021

Μπορεί η 29η Ιουνίου να φαντάζει ακόμη μακριά όμως ουσιαστικά είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα για τα όσα πρέπει να γίνουν μέχρι εκείνη τη μέρα που ο Λουτσέσκου θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα για τη νέα σεζόν. 

Είναι ξεκάθαρο πως το ρόστερ της ομάδας δεν θα είναι ολοκληρωμένο και οι προσθαφαιρέσεις θα είναι ανοικτές εκείνη την ημερομηνία. Πολύ περισσότερο σε ότι αφορά τις αποκτήσεις ποδοσφαιριστών αφού κάποιες από αυτές μπορεί να γίνουν αργότερα. 

Ομως το δεδομένο είναι ένα: ο Λουτσέσκου και δημόσια έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να δουλέψει με περισσότερους από 28 παίκτες και σε αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνει και τους τέσσερις τερματοφύλακες. Είναι λοιπόν προφανές πως μέχρι την 12η Ιουλίου όπου η ομάδα θα πετάξει για το Ντίσελντορφ και από εκεί για την Ολλανδία οδικώς, ο προπονητής του Δικεφάλου καλείται να κάνει μια διπλή αξιολόγηση. 

Η πρώτη αφορά την εικόνα που ο ίδιος έχει σχηματίσει μέσα από πληροφορίες και συζητήσεις για το υπάρχον ρόστερ και η δεύτερη θα γίνει το διάστημα που η ομάδα για δέκα μέρες θα προπονείται στην Ελλάδα πριν ταξιδέψει στην Ολλανδία. 

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους παίκτες που αγωνίστηκαν δανεικοί και επιστρέφουν αλλά και σε παίκτες που ήταν στο ρόστερ αυτή την περίοδο αλλά μπορεί να μην καταστεί ανάγκη από τον Λουτσέσκου να τους έχει μαζί του και να τους... ταλαιπωρήσει σε μια προετοιμασία όπου δεν θα βρουν χρόνο συμμετοχής ούτε στα οικογενειακά διπλά. 

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως κάποιοι εξ αυτών ήταν και στην πρώτη του θητεία αλλά ελάχιστα αγωνίστηκαν. Σε κάθε περίπτωση η λίστα του Λουτσέσκου αναμένεται με ενδιαφέρον με την υποσημείωση πως οι προσθήκες (μεταγραφές ή ανανεώσεις) θα αυξήσουν ήδη τον αριθμό των υπάρχοντων ποδοσφαιριστών που είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ιδανικό αριθμό που επιθυμεί ο Λουτσέσκου.

Το δεδομένο με Καγκάβα

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που ερχόμενος τον περασμένο Ιανουάριο έδειξε επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία είναι ο Καγκάβα. Είναι δεδομένο πως η ενεργοποίηση του μπορεί να θεωρηθεί μεταγραφή καλοκαιριού αφού μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, του δίνεται η ευκαιρία κάνοντας πλήρη προετοιμασία με την ομάδα να δείξει τα στοιχεία για τα οποία τον επέλεξε ο ΠΑΟΚ. 

Ο Λουτσέσκου έχει πολύ καλή άποψη για τον Ιάπωνα αρκεί αυτός να αποδείξει ότι διψά για το ποδόσφαιρο και έχει την φλόγα για να «επιστρέψει» σε καλό επίπεδο. Αν το καταφέρει, ο Λουτσέσκου προσβλέπει σε μεγάλη βοήθεια από τον Καγκάβα που στις 29 Ιουνίου θα είναι στην πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.