Ρόστερ με… ερωτηματικά για τον Άρη

Metrosport Team24 Μαΐου 2020

Από τη στιγμή που επιβλήθηκε και το δεύτερο μεταγραφικό ban, λόγω της μη τήρησης των κανονισμών της FIFA στη μεταγραφή του Φιορίν Ντουρμισάι, στον Άρη λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Έως ότου να βρεθεί λύση στην ποινή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία οι «κιτρινόμαυροι» έχουν το δικαίωμα να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Εχουν δηλαδή το δικαίωμα να προβούν σε επέκταση συμβολαίων και σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών, δεν έχουν όμως το δικαίωμα να κάνουν μεταγραφή ή να προβιβάσουν παίκτες από την ομάδα κάτω των 19 ετών. Αυτό βάζει σε νέα βάση τις σκέψεις του Άρη επί του ζητήματος των ανανεώσεων και γενικώς έχει αλλάξει τη μεταγραφική πολιτική της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο Άρης βρίσκεται σε μειονεκτική θέση μέχρι να βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Παρόλο αυτά οι άνθρωποι του είναι αναγκασμένοι να τρέξουν τις διαδικασίες που νομιμοποιούνται να κάνουν αυτή τη στιγμή. Και δεν είναι και λίγες.

Εκτός του Μίκαελ Ένινγκ που θεωρητικά είναι… στον αέρα, καθώς ακόμη δεν έχει τεθεί στην τελική του βάση το ζήτημα νέου συμβολαίου (θα του γίνει νέα πρόταση με με λιγότερα χρήματα απ’ ότι είχαν συμφωνήσει προφορικά προ κορωνοϊού), υπάρχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 14 παίκτες που είναι αμφίβολο αν θα είναι τη νέα σεζόν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο συγκεκριμένος αριθμός παικτών είναι ουσιαστικά όσοι χρησιμοποιούνται σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσα χρήματα απαιτούνται, πόσες ώρες συζητήσεων αλλά κυρίως τι οργάνωση και διαχείριση. 

Το πρώτο που επιδιώκουν ο Άγγελος Χαριστέας με τον Θόδωρο Καρυπίδη είναι να μειώσουν τον προϋπολογισμό της ομάδας, προκειμένου να αποφευχθούν περσινά ανοίγματα. Παράλληλα, βρίσκονται stand by και για τυχόν προτάσεις που θα έρθουν για ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμβόλαιο για για την επόμενη σεζόν, βρίσκονται ωστόσο στο μεταγραφικό ραντάρ άλλων ομάδων και σε κάθε περίπτωση ο Άρης δεν θα πει “όχι” στην προοπτική να πάρει μια οικονομικά συμφέρουσα πρόταση.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις ανανεώσεις και τις πωλήσεις, η “Μ” αναλύει το πώς έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, λίγο πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μπάτζετ και τις επόμενες κινήσεις του σχεδιασμού. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι όλα εξαρτώνται από την υπόθεση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που “κουβαλάει” ο Άρης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.