Ρονάλντο Γκιάρο: «Αγάπησα τον Αρη, χαραγμένος στο μυαλό μου ο τελικός με τον Παναθηναϊκό»

Πέτρος Χαριζακλής07 Μαΐου 2021

Ο Αρης δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τώρα τον Ολυμπιακό και έπεσε από την 2η θέση της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά συνεχίζει να πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά και έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την επόμενη χρονιά.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο είναι ένας ξένος ποδοσφαιριστής που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο του Αρη και μίλησε στο Metrosport.gr για τις αναμνήσεις του από τους «κιτρινόμαυρους», τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, τόνισε πως τίμησε τη φανέλα του Αρη στα παιχνίδια που την φόρεσε ενώ μας αποκάλυψε τι του έλειψε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη γενέτειρά του τη Βραζιλία, η οποία ταλανίζεται από τον κορωνοϊό όπως και όλος ο κόσμος. Ο Ρονάλντο ήταν εξαρχής θετικός στο να μιλήσουμε για την ομάδα που αγάπησε και του έμαθε πολλά, όπως είπε.


-Καλησπέρα Ρονάλντο. Τι κάνεις; Πως είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη Βραζιλία;

«Τα πράγματα εδώ με τον κορωνοϊό είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά γιατί όλα έχουν να κάνουν με την πολιτική».

 

-Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

«Είμαι προπονητής εδώ στη Βραζιλία. Δούλευα σε μια από τις πρώτες ομάδες της καριέρας μου, την Βέλο, και καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάρουμε την άνοδο. Αυτή την περίοδο δεν δουλεύω σε κάποια ομάδα, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και το να βρεις δουλειά είναι δύσκολο. Παρόλα αυτά ελπίζω πως θα βρεθεί κάτι στη Βραζιλία ή μπορεί και στην Ελλάδα».

 

 

-Για μια 4ετία ήσουν παίκτης του Αρη. Τι αναμνήσεις έχεις;

«Εχω πάρα πολλές αναμνήσεις και οι περισσότερες είναι τόσες έντονες στο μυαλό μου σαν να συνέβησαν χθες. Για παράδειγμα, το φιλικό με την Μπόκα στη Θεσσαλονίκη, τα παιχνίδια με την Ατλέτικο και τη Μπάγερν στο Γιουρόπα Λιγκ, οι τελικοί Κυπέλλου αλλά και οι νίκες που πήραμε κόντρα στον ΠΑΟΚ».


-Τι σήμαιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια; Ποια στιγμή είναι αυτή που θυμάσαι περισσότερο;

«Σήμαιναν πως έκανα πολύ καλά τη δουλειά μου στον Αρη, ήταν ικανοποιητικό να επιστρέφω στην Ελλάδα και να συνειδητοποιώ πόσο πολλοί οπαδοί με θυμούνται και τι έκανα για τον σύλλογο και την πόλη. Ηταν μια περίοδος που ο Αρης δεν τα πήγαινε καλά αλλά στην δική μου περίοδο είχαμε αρκετές δόξες αν και δεν πήραμε τίτλους. Σημασία έχει όμως πόσο αφοσιωμένοι ήμασταν στην ομάδα με στόχο να την βγάλουμε ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να κάνουμε καλά παιχνίδια κόντρα σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

 

-Σε ένα από τα παιχνίδια που έπαιξες με τον Αρη, το 2010, κερδίσατε τον Ολυμπιακό με 1-0, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά τα τελευταία 11ετία. Το θυμάσαι εκείνο το παιχνίδι;

«Ναι το θυμάμαι, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και είμαι χαρούμενος που κάναμε το τέλειο ματς για εμάς και πήραμε αυτή τη νίκη».

 

-Παρακολουθείς τη φετινή πορεία του Αρη;

«Τα παιχνίδια δεν τα παρακολουθώ γιατί δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα εδώ στη Βραζιλία, αλλά βλέπω τα αποτελέσματα».

 

-Πώς σου φαίνεται η δουλειά του Ακη Μάντζιου;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τη δουλειά του προπονητή γιατί δεν έχω δει τα παιχνίδια. Αλλά αν κρίνω από την θέση που έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα, σημαίνει πως κάνει εξαιρετική δουλειά».

 

«Αυτές τις στιγμές δεν θα ξεχάσω από τον Αρη»

 

-Το 2007 ήρθες στον Αρη. Ποιος σε έφερε στην ομάδα;

«Εμένα με έφεραν στον Αρη ο Γιάννης Κόντης και ο Αντόνιο Καλσάδο».

 

-Στην καριέρα σου στον Αρη είχες δύο μεγάλους προπονητές, τον Κούπερ και τον Μπάγεβιτς. Με ποιον είχες καλύτερες σχέσεις;

«Ηταν δύο εξαιρετικοί προπονητές. Τα πήγαινα καλά και με τους δύο γιατί πάντα καταλάβαινα τη δουλειά που έκαναν. Έμαθα και από τους δύο πάρα πολλά».

 

-Εχεις συνεργαστεί και με άλλες σπουδαίους προπονητές, όπως ο Λουτσέσκου, ο Μουρίνιο και ο Χάινκες. Ποιος είναι αυτός σε σημάδεψε περισσότερο στο παιχνίδι σου;

«Επειδή έχω δουλέψει σε μεγάλους συλλόγους, πάντα υπάρχει το πλεονέκτημα να δουλεύεις με σπουδαίους τεχνικούς. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Ολοι δούλευαν πολύ και τα πήγαινα καλά με όλους».

 

-Εχεις παίξει σπουδαία παιχνίδια με τον Αρη, όπως παιχνίδια στο Κύπελλο UEFA αλλά και δύο τελικούς Κυπέλλου. Ποιο είναι αυτό που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό;

«Για μένα όλα τα παιχνίδια με τον Αρη ήταν σημαντικά αλλά αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό ήταν ο τελικός με τον Παναθηναϊκό. Αν τα καταφέρναμε θα παίρναμε έναν τίτλο αλλά δυστυχώς δεν το πετύχαμε».


-Ποια στιγμή δεν θα ξεχάσεις ποτέ; Ποιο παιχνίδι;

«Τους δύο τελικούς Κυπέλλου. Ηταν οι καλύτερες στιγμές μου στον Αρη».

 

-Ποιος ήταν ο  καλύτερος συμπαίκτης σου;

«Δεν είχα κάποιον συγκεκριμένο, τα πήγαινα καλά με όλους και όλοι ήταν φίλοι μου».

 

«Μου έμαθε πολλά ο Αρης, πάντα τιμούσα τη φανέλα»

 

-Πριν τρία χρόνια ήρθες στη Θεσσαλονίκη για να δεις αγώνα του Αρη, παρέα με το Νέτο. Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι;

«Ηταν έντονα τα συναισθήματα γιατί πέρασαν χρόνια από τότε που έφυγα από τη Θεσσαλονίκη και έλαβα μια εντυπωσιακή υποδοχή από τον κόσμο».


-Τι σήμαινε για σένα το χειροκρότημα του κόσμου;

«Για μένα σήμαινε πως ό,τι έκανα στον Αρη το έκανα καλά. Ημουν επαγγελματίας και πάντα τιμούσα αυτή τη φανέλα».


-Τότε είχες πει πως μετά από εκείνο το ταξίδι, θα έκανες ταξίδια στην Ευρώπη για να δεις προπονήσεις μεγάλων ομάδων. Είδες και προπονήσεις του Αρη; Μετά σε ποιες ομάδες πήγες;

«Ηταν να πάω σε κάποιες προπονήσεις αλλά τελικά επέστρεψα στη Βραζιλία για να αναλάβω μια ομάδα, οπότε δεν είχα χρόνο να ταξιδέψω. Στην μοναδική ομάδα που πρόλαβα να δω τις προπονήσεις της ήταν η Μπενφίκα».

 

-Εχεις κρατήσει επαφές με ανθρώπους του Αρη; Θα ήθελες να βοηθήσεις την ομάδα με κάποιον τρόπο;

«Δεν έχω κρατήσει επαφές γιατί κανείς από την εποχή μου δεν έχει μείνει στον σύλλογο. Τώρα είμαι προπονητής και αν μια μέρα έχω την ευκαιρία να έρθω για να δουλέψω στον Αρη θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Ο Αρης ήταν ένας σύλλογος που αγάπησα και μου έμαθε πολλά».


-Τι σου λείπει από τον Αρη;

«Μου λείπουν οι στιγμές που έπαιζα στον Αρη, αυτό μου λείπει. Ελπίζω πως μια μέρα θα γυρίσω ως προπονητής, στο μέλλον».

 

-O γιος σου δοκιμάστηκε στον Ηρακλή αλλά τελικά δεν έμεινε στην ομάδα. Θα ήθελες να παίξει κάποια στιγμή στον Αρη;

«Στην πραγματικότητα ο γιος μου ήταν εκεί αλλά δεν δοκιμάστηκε. Υπήρχαν προτάσεις από άλλες ομάδες αλλά αποφάσισε δυστυχώς να μην συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Τώρα σπουδάζει και μπορεί στο μέλλον να γίνει μέλος του προπονητικού μου επιτελείου».

 

 

 

 

 

 

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.