Ριζούλης: «Η διαδικασία γίνεται με τον ΑΦΜ της Λάρισας, θα μας δεχθούν στη Α2»

Metrosport Team27 Ιουλίου 2022

Την νέα σελίδα του μπασκετικού Ηρακλή κλήθηκε να σχολιάσει ο Θοδωρής Ριζούλης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και το Metropolis 95.5.

Ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας την περσινή σεζόν, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του Ηρακλή μίλησε για τον λόγο που απορρίφθηκε η αίτηση για παρουσία στην Α1, για την στήριξη που χρειάζεται η νέα προσπάθεια και τα «πλαφόν» που έχει ορίσει στις απαιτήσεις του όσων αφορά τις πωλήσεις διαρκείας και την οικονομική βοήθεια από ντόπιους επιχειρηματίες, για την εμπειρία του στο πρωτάθλημα της Α2 και τον στόχο ο οποίος δε μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο.

Για τον λόγο που απορρίφθηκε η αίτηση για παρουσία στην Α1:
« Όλη η διαδικασία γίνεται με το ΑΦΜ της Λάρισας. Έτσι τα συμφωνήσαμε με τους ανθρώπους της ομάδας ούτως ή άλλως. Του Ηρακλή ούτε στην Α2 δεν τον δέχονται. Θα απορριφθεί από την ΕΕΑ. Η αδειοδότηση έχει δύο σκέλη. Παίρνεις μια προαδειοδότηση από τον ΕΣΑΚΕ και αφορά μόνο την Α1, στο οποίο ως Λάρισα ήμασταν εκτός ημερομηνιών αφού έλειπαν χαρτιά από τον φάκελό μας, δεν είχαμε κάνει συμφωνίες με παίκτες και διακανονισμούς και απορριφθήκαμε. 

Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι 30 Ιουνίου. Ζητήσαμε μία παράταση, δεν δέχτηκαν οι ομάδες. Δεν έδωσαν ούτε κάποια wild card. Οπότε πήγαμε μετά στην αδειοδότηση της ΕΕΑ που υπάγονται όλες οι ΚΑΕ και αφορά την Α2. Έκει δεν έχουμε θέμα, έχουμε καταθέσει τον φακελό μας και θα εγκριθεί. Σε μία-δύο μέρες θα ξέρουμε σίγουρα αν θα μας δεχθούν στην Α2. Έχουμε πάρει το οκ από την ΕΟΚ και περιμένουμε απλά την ΕΕΑ.»

Για τα «πλαφόν» που έχει ορίσει στις απαιτήσεις του για στήριξη
: « Χρειάζομαι στήριξη. Δεν θα μπορέσω μόνος μου δεν είμαι σαν τον Γιαννακόπουλο και τους Αγγελόπουλους. Πρέπει να με στηρίξουν οι φίλαθλοι και οι ντόπιοι επιχειρηματίες που αγαπούν τον Ηρακλή. Θα είμαι ικανοποιημένος με έναν αριθμό στα διαρκείας που θα φτάνει τα 1000. Πέντε πάνω, πέντε κάτω εννοείται. Δεν πειράζει αν πουλήσουμε 800, αλλά όχι και 100. Επίσης σύμφωνα με τα δεδομένα θα χρειαστούμε γύρω στα 150.000 ευρώ από συνεργάτες. Ξαναλέω ο αριθμός δεν είναι απόλυτος αλλά δεν μπορεί να είναι και πολύ χαμηλότερος».

Για τους στόχους του Ηρακλή στην Α2 και την εμπειρία του ίδιου στην συγκεκριμένη κατηγορία:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο πέρα από άνοδο. Δεν γίνεται ο Ηρακλής να παλεύει να σωθεί. Το θέμα είναι να βάλουμε βάσεις για να χτιστεί κάτι καλό που θα συνεχιστεί στην Α1. Να μην καταλήξουμε όπως κατέληξαν φέτος η Λάρισα και ο Ηρακλής. Από την Α2 έχω περάσει με τον Ερμή Αγιάς και την Λάρισα, είναι εύκολη κατηγορία εφόσον υπάρχει μια μικρή στήριξη. Δεν γκρίνιαξα ποτέ, δεν χρειάστηκα ιδιαίτερη βοήθεια πέρα από τους λίγους που με βοήθησαν τότε. Επαναλαμβάνω πως το σημαντικό είναι να χτίσουμε κάτι καλό για την Α1». 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.