Ρεβάνς-τελικός για τον ΠΑΟΚ και αποφυγής του εξευτελισμού και της υπονόμευσης της σεζόν

Δημήτρης Κανελλάκης26 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχει άλλη έννοια πέραν αυτής του... τελικού για την σημερινή ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Ριέκα στην Κροατία. Ματς χωρίς αύριο είναι για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, αλλά και για το... ελληνικό ποδόσφαιρο, το σημερινό.

Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μόνο για τον εαυτό μου. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε. Έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι ελληνικές ομάδες, παίζει όχι μόνο για να αποφύγει τον προσωπικό εξευτελισμό αλλά και για να αποφευχθεί άλλη μια ξεφτίλα για το ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Δυστυχώς, έτσι όπως έχεις παρουσιαστεί μέχρι τώρα, αυτό το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο σιγουριάς. Δεν έχει δώσει τα στοιχεία εκείνα που θα επέτρεπαν στον καθένα να ποντάρει χωρίς δεύτερη σκέψη στην επικράτησή του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πήγε ως... πρόβατο επί σφαγή στην Κροατία. Κάθε άλλο... Πήγε για να αποδείξει ότι μπορεί. Πήγε για να αποδείξει ότι είναι ζωντανός, ότι στα κρίσιμα βρίσκει πάντα αυτό που του χρειάζεται για να επιβιώσει, για να βγάλει το κεφάλι από το νερό, για να πετύχει τον στόχο του.

Ομως, κακά τα ψέματα, μέχρι να τον δούμε τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τα προαναφερθέντα, την προσπάθειά του θα συνοδεύει η ρευστότητα, η αβεβαιότητα, τα πολλά ερωτηματικά.

Πράγματα που ο ίδιος ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει, εξαιτίας όλων των δικών του παθογενειών, όλων των δικών του λαθών, όλων των δικών αρνητικών την τελευταία διετία, που από μια ομάδα η οποία ενέπνεε εμπιστοσύνη και σιγουριά, τον μετέτρεψαν σε μια ομάδα για την οποία μόνο αμφιβολίες έχουν οι οπαδοί του.

Αυτό είναι το σκηνικό για τον ΠΑΟΚ. Ετσι πήγε στην Κροατία και μόνο από τον ίδιο εξαρτάται αν θα κάνει μια καινούργια αρχή απόψε, μαζί με την εξασφάλιση της πρόκρισης στους ομίλους του Conference League, ή αν θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Γιατί είναι βέβαιο ότι μια πρόκριση θα παίξει το ρόλο της για να αλλάξει το κλίμα και μαζί με κάποιες μεταγραφικές κινήσεις να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις, ενώ ένας αποκλεισμός εκτιμώ ότι θα είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμος και θα λειτουργήσει υπονομευτικά στην προσπάθεια της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.