Ρεαλιστικά, ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί, αν όμως ενισχυθεί δεν είναι απίθανο να τερματίσει πρώτος

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι και φέτος η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ετσι δηλώνουν οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ τουλάχιστον. Ο Γκαρσία απέφυγε να το πει μέχρι στιγμής φόρα παρτίδα και πολύ καλά έκανε γιατί κάποιος πρέπει να έχει ρεαλιστική εκτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας.

Βέβαια, όταν είσαι προπονητής και παίκτης όχι οποιουδήποτε ΠΑΟΚ του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος αλλά του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, οφείλεις κάθε χρόνο να παλεύεις για να κατακτήσεις τίτλους. Δεν νοείται να έχεις οποιονδήποτε άλλο στόχο. Αλλο, όμως, ποια είναι η αυτονόητη αποστολή της ομάδας και άλλο αν μπορεί να ανταποκριθεί επάξια.

Δεν αρκεί η οικονομική ισχύς του Ιβάν, δεν αρκεί το βάρος της φανέλας, δεν αρκεί η θεωρία. Πρέπει και να αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ομάδα μπορεί. Και, για να μπορεί, απαραίτητη προυπόθεση είναι η ποιότητα του ρόστερ.

Το ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ έχει κενά. Ολοι το βλέπουν, όλοι το ξέρουν. Θα καλυφθούν αυτά τα κενά με λύσεις τύπου Ουάρντα και Λάμπρου; Δύσκολα. Χρειάζονται και άλλες, πιο ποιοτικές προσθήκες. Μπορούν, όμως, να βρεθούν αξιόλογοι παίκτες, καλύτεροι από τους υπάρχοντες, αυτή την εποχή, όσα χρήματα και να ξοδευτούν; Δύσκολα.

Το έργο του Γκαρσία και των παικτών είναι δύσκολο από τη στιγμή που είναι... υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τον τίτλο. Αισθάνομαι ότι οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες από τις δυνατότητες, που, αντικειμενικά, υπάρχουν. Ευτυχώς γι' αυτούς, πάντως, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπορούν να αξιολογήσουν σωστά και έτσι δεν πρόκειται να κατηγορήσουν κανέναν αν η ομάδα φέτος πετύχει λιγότερα ακόμη και από την περσινή σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ ίσως και να τα καταφέρει τελικά, αν βάλει από κάτω τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δεν υπάρχει ως ανταγωνιστής, ούτε βέβαια και ο Παναθηναικός. Οσο για τον Αρη, δείχνει πιο σταθερός απ' όλους, αλλά χρειάζεται να πείσει και τον εαυτό του και τους αντιπάλους ότι είναι διεκδικητής του τίτλου για να τον βάλουμε κι αυτόν στο κάδρο. Αν συνεχίσει και στον δεύτερο γύρο την καλή πορεία του, οι ανταγωνιστές θα είναι δύο.

 Εστω και έτσι, δουλειά του ΠΑΟΚ είναι, πολύ απλά, να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Μπορεί; Θα φανεί. Αλλά πέρα από την προσπάθεια παικτών και Γκαρσία, πρέπει και ο Ιβάν να βοηθήσει όσο μπορεί. Ναι, οι ποιοτικές λύσεις είναι ελάχιστες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να ενισχυθεί η ομάδα έστω και τώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι δεν ενισχύθηκε αλλά αποδυναμώθηκε...

ΥΓ. Καλή Χρονιά σε όλους. Υγεία να έχουμε. Αλλά η υλοποίηση αυτής της ευχής περνάει και από το δικό μας χέρι. Ας μην τα περιμένουμε όλα από τον Θεό ή την τύχη...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.