Ρεάλ-Παρί: Επική πρόκριση με Μπενζεμά και Μόντριτς απέναντι στους λούζερ Γάλλους

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Μαρτίου 2022

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έκανε χατ-τρικ, η Ρεάλ νίκησε με ανατροπή την Παρί Σεν Ζερμέν (3-1) στη Μαδρίτη και τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Στο άλλο παιχνίδι, Μάντσεστερ Σίτι και Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, όμως η ομάδα του Γκουαρδιόλα πέρασε στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το ευρύ 5-0 στην Πορτογαλία. 

Οι Παριζιάνοι αποδείχθηκε πόσο looser ομάδα είναι στην Ευρώπη. Τι κι αν έφεραν τον Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, απέτυχαν παταγωδώς για ακόμα μία χρονιά.

Στα του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στην Παρί, με τον Μπαπέ να κάνει από πλάγια θέση το σουτ και τον Κουρτουά να πέφτει σωστά στη γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα στο 8΄.

Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Μπαπέ βγήκε απέναντι στον Κουρτουά, όμως και πάλι ο Βέλγος γκολκίπερ του είπε «όχι», σώζοντας την ομάδα του.

Στο 25΄ η Ρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες των Παριζιάνων, με τον Μπενζεμά να εξαπολύει έναν κεραυνό και τον Ντοναρούμα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 31ο λεπτό η Παρί σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία. Ο Νεϊμάρ έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μέσι, ο Αργεντινός τσίμπησε την μπάλα και την γύρισε στην καρδιά της μικρής περιοχής, αλλά κανείς δεν ακολούθησε για να την στείλει στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά η ομάδα του Ποκετίνο σκόραρε με τον Μπαπέ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 37΄ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0, όμως η κεφαλιά του Μπενζεμά πέρασε άουτ.

Και στο 39΄ η Παρί κατάφερε να βρει δίχτυα με το παιδί θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Κιλιάν Μπαπέ.

Στο 54ο λεπτό ο Μπαπέ σκόραρε, αλλά και πάλι ήταν εκτεθειμένος ο Γάλλος επιθετικός.

Ολέθριο λάθος του Ντοναρούμα, ο Βινίσιους πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Μπενζεμά και ο φορ της Ρεάλ την έστειλε στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 61΄.

Δυο λεπτά μετά η Ρεάλ άγγιξε το 2-1, όμως η κεφαλιά του Μπενζεμά πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 76΄ η Ρεάλ έφερε τούμπα το ματς. Ο Βινίσιους έδωσε στον Μόντριτς, ο Κροάτης στον Μπενζεμά και ο τελευταίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα, κάνοντας το 2-1.

Και πριν καλά καλά συνέλθει η Παρί, δέχτηκε και τρίτο γκολ, με σκόρερ και πάλι τον Μπενζεμά.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως το φάουλ του Μέσι πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.