Ρεάλ Μαδρίτης VS Τσέλσι: Η πρώτη μάχη

Δημήτρης Μπασμπαρέλας27 Απριλίου 2021

Στον ρυθμό των ημιτελικών. Η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν φιλοξενεί σήμερα το βράδυ, στις 22:00, στο “Αλφρέντο Ντι Στέφανο” την Τσέλσι του Τούχελ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το Champions League.

Οι “μερένχες” είναι για 17 σερί ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από την άλλη οι “μπλε” μετρούν μόλις δύο ήττες στα 22 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Η Ρεάλ προέρχεται από κακή εμφάνιση στο εντός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος με την Μπέτις, μένοντας στο 0-0. Στα τέσσερα τελευταία ματς δεν έχει δεχθεί γκολ. Εβαλε όμως μόνο τα τρία στην Κάδιθ. Στα θετικά, η επιστροφή του πρώην “μπλε”, Αζάρ, ο οποίος είναι εκ νέου στην αποστολή, αφού πήρε χρόνο στο ματς με την Μπέτις.

Ο Βέλγος σταρ, που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην του, από την οποία αποχώρησε το 2019 με μεταγραφή για τη Ρεάλ.

Η Ρεάλ απέκλεισε στους προηγούμενους γύρους τις Αταλάντα και Λίβερπουλ, δίχως να ηττηθεί, δεχόμενη μόλις δύο τέρματα.

Από την άλλη, σε σταθερά ανοδική πορεία η "σφιχτή" Τσέλσι, πολύ περισσότερο φυσικά μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Προέρχεται από δίκαιο, αλλά δύσκολο τρίποντο στο λονδρέζικο ντέρμπι, στην έδρα της Γουέστ Χαμ με 1-0. Ετσι, έθεσε γερές βάσεις για την είσοδο στην τετράδα.

Στα τέσσερα τελευταία ματς δέχθηκε ένα γκολ, από την Πόρτο, ενώ έβαλε δύο, που συνδυάστηκαν ωστόσο με... μεγάλες νίκες επί Σίτι και Γουέστ Χαμ.

Θα πρέπει να καταγραφεί, ότι στη φετινή διοργάνωση η Τσέλσι έχει μόλις μία ήττα σε 10 αγώνες, αυτή από την Πόρτο στο πιο πρόσφατό της, ωστόσο με συνολικό σκορ 2-1 πήρε εντέλει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Νωρίτερα, είχε αποκλείσει την Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε, στους "16".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ: “Το κλειδί είναι να διασκεδάσουμε τη στη στιγμή. Δεν πηγαίνεις στα ημιτελικά του CL κάθε μέρα”, δήλωσε χθες ο μέσος της Τσέλσι, Πούλισικ.

Οσο για τον Τούχελ; “Είμαστε διψασμένοι για διάκριση”, είπε μεταξύ άλλων.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζιντάν ήταν ξεκάθαρος. “Αυτό που μας παρακινεί είναι να βγούμε στο γήπεδο και να δώσουμε ό,τι μπορούμε”. Οσο για τον Βαράν; “Οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Είναι παιχνίδι απαιτήσεων”.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ο Ζιντάν θα στερηθεί οριστικά τον αρχηγό, Σέρχιο Ράμος. Δεν θα έχει ούτε τους Μεντί και Βάθκεθ, αλλά ούτε και τον Βαλβέρδε. Στον αντίποδα, ο Τούχελ δεν θα έχει τον Κόβατσιτς.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Ντάνι Μακέλι θα διευθύνει την πρώτη ημιτελική αναμέτρηση του Champions League. Ο Ολλανδός διαιτητής έχει «σφυρίξει» φέτος σε πέντε ματς των ομίλων και δύο των «16» της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους ήταν και το Ρεάλ-Αταλάντα (3-1) στις 16 Μαρτίου.


ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ-ΑΡΙΘΜΟΙ: Eχουν συναντηθεί σε μόλις τρεις προηγούμενους αγώνες. Ουσιαστικά; Σε δύο τελικούς της UEFA ήταν αντίπαλοι, οι οποίοι αμφότεροι κατακτήθηκαν από την Τσέλσι.

Αυτή είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά το Super Cup της UEFA το 1998 στο Μονακό, όταν το γκολ του Γκουστάβο Πογιέτ επτά λεπτά πριν τη λήξη, έδωσε στους κατόχους του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη νίκη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε προκριθεί κερδίζοντας το UEFA Champions League.


Αυτός είναι ο 30ος ημιτελικός στον θεσμό συνολικά για τη Ρεάλ (16 προκρίσεις) και 14ος στο νέο CL.

Για την Τσέλσι; Βρίσκεται για όγδοη φορά σε ημιτελικά της διοργάνωσης και για 14η συνολικά.

Η Ρεάλ έχει 17 νίκες σε 42 παιχνίδια κόντρα σε Αγγλους (12 ισοπαλίες, 13 ήττες), ενώ η Τσέλσι μετρά 18 επιτυχίες σε 44 ματς με αντιπάλους ισπανικές ομάδες (16 ισοπαλίες, 10 ήττες).


Οι πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Μιλιτάο, Νάτσο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους Τζούνιορ, Μπενζεμά, Ασένσιο.

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Ζορζίνιο, Μάουντ, Τζέιμς, Καντέ, Τσίλγουελ, Χάβερτζ, Βέρνερ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.