Rapid test: Επί τάπητος αλλαγές για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Metrosport Team25 Μαρτίου 2022

Στο τραπέζι έχει πέσει η μείωση των rapid test για τους εργαζόμενους στο γενικότερο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγο καιρό εξετάζεται οι εργαζόμενοι να κάνουν ένα μόνο rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους αντί για δύο που ισχύει τώρα με δήλωση τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

Στο διάστημα από 5 ως 15 Απριλίου, για τις εβδομάδες αναφοράς από 07.02.2022 και μετά, θα υποβάλλεται η Υπεύθυνη Δήλωση επιχειρήσεων για τους εργαζόμενους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους εργοδότες για τους οποίους εκκρεμεί η υποβολή της ανωτέρω Υπεύθυνης Δήλωσης για τις εβδομάδες αναφοράς από 15.11.2021 έως και 06.02.2022 να προβούν στην υποβολή δηλώσεων ή/και διορθώσεων από Τρίτη 22 Μαρτίου έως Δευτέρα 4 Απριλίου.

Ήδη έχει επισημοποιηθεί από την 1η Απριλίου η μείωση των self test για τους μαθητές ενώ προ των πυλών φέρεται να είναι και η κατάργηση του πιστοποιητικού στην εστίαση ακόμα και πριν το Πάσχα 2022. Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Θάνος Πλεύρης τόνισαν πως είναι θέμα λίγων εβδομάδων για να αλλάξει το πρωτόκολλο και τα μέτρα για την πανδημία σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.