Ραντεβού με την ιστορία ο ΠΑΣ!

Metrosport Team28 Απριλίου 2021

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχουν στο μυαλό τους κάτι άλλο πέρα από τον σημερινό δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς του 1-1 στους “Ζωσιμάδες” και έτσι σήμερα το βράδυ θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία, αποκλείοντας τον Κυπελλούχο και παίρνοντας εκείνοι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Χωρίς Σιόντη

Χθες, μία ημέρα πριν από το ιστορικό ραντεβού των δύο ομάδων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", οι Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στα Γιάννινα και κατόπιν ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς κόντρα στους “ερυθρόλευκους” του Πέδρο Μαρτίνς. Αυτή αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές, με όλους τους παίκτες να είναι στη διάθεσή του, εκτός του Σιόντη, που εδώ και καιρό έχει μπει στη λίστα των τραυματιών. Αναλυτικά η αποστολή: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σάλιακας, Κάργας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Λιάσος, Τριάδης, Νάουμετς, Λώλης, Καρτάλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Δούμτσης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου.

Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη και η τελευταία προπόνηση στην Αθήνα.

Η επική πρόκριση του 2007

Αναμφίβολα, αν ανατρέξει κανείς στην προϊστορία των δυο ομάδων για τον θεσμό του Κυπέλλου, στο μυαλό του θα πάει αυτόματα η επική πρόκριση του ΠΑΣ τον Ιανουάριο του 2007 στα ημιτελικά εις βάρος του Ολυμπιακού. Εμφανίσεις και στιγμές βγαλμένες από τις χρυσές εποχές του «Αγιαξ της Ηπείρου» και πρόκριση, που προκάλεσε αίσθηση σε όλη τη χώρα, μιας και μία ομάδα Β’ Εθνικής είχε πετάξει εκτός τους νταμπλούχους Πειραιώτες των Ριβάλντο, Κωνσταντίνου, Τζόρτζεβιτς κ.α. Στο πρώτο ματς είχε κερδίσει την ομάδα του Λεμονή με 2-0 στα Γιάννινα (Κοντογουλίδης, Ντομορό), στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός με το 2-0 (Τζόρτζεβιτς, Μπαμπανγκίτα) έστειλε το ματς στην παράταση εκεί που ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης πέτυχε το χρυσό γκολ της πρόκρισης στα ημιτελικά. Συνολικά, οι δυο ομάδες έχουν έχουν τεθεί αντιμέτωπες πέντε φορές για το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός μετρά τρεις προκρίσεις (1972-73, 1977-78, 2012-13), ο ΠΑΣ μία (2006-2007), ενώ μία φορά οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί σε φάση των Ομίλων (1999-2000).

*** Ο Πολωνός ρέφερι, Πάβελ Ρατσκόφσκι, που θα διευθύνει τη σημερινή ρεβάνς του Φαλήρου, ήταν «4ος» διαιτητής στη «γλυκιά» ήττα της ομάδας των Ιωαννίνων από την Οντ Γκρένλαντ στη Νορβηγία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.