Ράιφ: «Έξυπνος ο Ένινγκ, θα εξελίξει τους νεαρούς παίκτες»

Metrosport Team04 Μαρτίου 2020

Ο Μίκαελ Ένινγκ ήρθε και άλλαξε πρόσωπο στον Άρη. Η ομάδα απέκτησε πλάνο στο παιχνίδι της και βελτιώθηκε σημαντικά σε άμυνα και επίθεση. Ο καλός φίλος του 54χρονου προπονητή, Μαρσέλ Ράιφ, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δουλειά του Γερμανού προπονητή ενώ τόνισε ότι εάν μείνει θα καταφέρει να εξελίξει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την γνωριμία του με τον Ένινγκ: «Ήμασταν πολλά χρόνια συνεργάτες. Είναι ένας πάρα πολύ καλός μου φίλος».

Για τη δουλειά του Ένινγκ στον Άρη: «Είμαι πολύ χαρούμενος με όσα έχει πετύχει. Ήρθα να δω πως παίζει ο Άρης, εάν και ξέρω ότι το παιχνίδι (σ.σ. με Ατρόμητο) δεν είχε καμία σκοπιμότητα καθώς η ομάδα έχει μπει στα πλέι οφ και έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον και δεν σας κρύβω ότι έχω γίνει φίλαθλος του Άρη».

Για το εάν ο Ένινγκ θα μείνει στον Άρη: «Αυτήν την ερώτηση θα πρέπει να την απαντήσει ο πρόεδρος του Άρη. Χρειάζεται υπομονή. Σίγουρα ο Άρης δεν θα πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου. Βήμα βήμα θα γίνονται όλα. Πιστεύω ότι έχει δέσει πολύ καλά με τον Άγγελο Χαριστέα».

Για τις ιδιαιτερότητες του Ένινγκ: «Είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος προπονητής. Πάντα προσαρμόζει τη λογική του κλαμπ στη δική του. Ξέρει τακτική και την προσαρμόζει ανάλογα με το υλικό που διαθέτει. Αγαπά και ξέρει καλά τους παίκτες του. Δεν έχει τη λογική του στρατηγού αλλά του στρατιώτη. Αν μείνει μπορεί να εξελίξει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, ξέρει πως να το κάνει».

Για τις εντυπώσεις του από το παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο: «Ήταν ένα παιχνίδι που ο Ένινγκ έκανε διαχείριση. Είχα το μυαλό μου στο νούμερο 38 (σ.σ. Μπακούτση) γιατί ο Ένινγκ θέλει να του δώσει χρόνο».

Για το αν έχει εξελιχθεί το άθλημα: «Είναι άλλο άθλημα. Υπάρχει ταχύτητα και φυσική κατάσταση. Βλέπουμε παίκτες που είναι αρτίστες όπως είναι ο Μέσι και ο Ρονάλτο. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις εποχές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.