Ραφαέλ Καμάτσο: Ψάχνει την ιθάκη του στον Άρη!

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Ιουλίου 2022

Ο Ραφαέλ Καμάτσο έστρεψε τα βλέμματα όλα πάνω του και δικαιολογημένα στη φιλική νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού (2-1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το εντυπωσιακό είναι ότι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ολοκληρώθηκε το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του στους «κιτρινόμαυρους» από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 

Ο Χερμάν Μπούργος πέρασε ως αλλαγή τον Πορτογάλο στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αποζημιώνοντας τους οπαδούς του Άρη που βρέθηκαν στο γήπεδο. Από το γκολ που σημείωσε και με το οποίο ο Αρης απέκτησε το προβάδισμα, κυρίως όμως την τρομερή ενέργεια που έβγαλε στα τελειώματα του αγώνα ξεκινώντας από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, «κουβαλώντας» τρεις παίκτες του αντιπάλου στην πλάτη του αλλά και κάνοντας μια τρομερή ντρίμπλα στον Άβιλα για να έρθει η απόκρουση του Τζολάκη η οποία δεν του έδωσε τη δυνατότητα να πανηγυρίσει και δεύτερο τέρμα.


Ο Καμάτσο γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 2000 στην Λισαβόνα και σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Μετά από μια σύντομη πορεία στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, ο Καμάτσο πέρασε με επιτυχία τα δοκιμαστικά του στη Λίβερπουλ και αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα της ηλικίας του για τον σύλλογο. Ο Καμάτσο άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, καθώς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις αρχικά με την U-18 και στη συνέχεια με την U-23 της ομάδας, καταγράφοντας συνολικά 70 εμφανίσεις, με 25 γκολ και 14 ασίστ σε διάστημα δύο ετών. 


Ο Γιούργκεν Κλοπ του έδωσε το χρίσμα να αγωνιστεί σε έναν αγώνα Πρωταθλήματος και Κυπέλλου τη σεζόν 2018-19. Ωστόσο, ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ χρησιμοποίησε τον Καμάτσο σε μία θέση που δεν του άρεσε και δεν έχει συνηθίσει (δεξί μπακ) με αποτέλεσμα να..έρθει η ρήξη και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία δαπάνησε 5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.


Οι πρώτες μέρες του στα «λιοντάρια» ήταν δύσκολες, καθώς ένας μυϊκός τραυματισμός στην αρχή της σεζόν τον άφησε εκτός δράσης. Όμως, η έλευση του Σίλας στην τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ ήταν και η αφετηρία για την ενεργοποίηση του Καμάτσο, πραγματοποιώντας 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 19 στο Πρωτάθλημα.

Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στη Ρίο Άβε, με την οποία κατέγραψε 11 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τον βρήκε στην Μπελενένσες (και πάλι με τη μορφή δανεισμού), καταγράφοντας 17 συμμετοχές.

Ο Καμάτσο έχει αγωνιστεί με όλες τις αναπτυξιακές ομάδες της εθνικής Πορτογαλίας.

Ο 22χρονος έχει αδιαμφισβήτητα την ποιότητα να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό Πρωτάθλημα και να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει τους στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με σωστή διαχείριση και καθοδήγηση ο προπονητής των «κιτρίνων», Χερμάν Μπούργος, μπορεί να βγάλει πάλι στην επιφάνεια όσα είδαν πριν έξι χρόνια οι άνθρωποι της Λίβερπουλ στον Ραφαέλ Καμάτσο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.