Ράφα Σοάρες: Από τα καλύτερα μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος στην εξέδρα της Τούμπας...

Χρύσανθος Δοβλέτογλου13 Οκτωβρίου 2022

Με θητεία στην Β' ομάδα της Πόρτο και σταθερή παρουσία σε Ακαντέμικα, Ρίο Άβε, Πορτιμονένσε και, ειδικά στην Γκιμαράες, αλλά και πέρασμα από Φούλαμ και Έιμπαρ ο Ράφα Σοάρες ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθεί και θα καλύψει την θέση του αριστερού μπακ. Μέχρι στιγμής, όμως, πρόλαβε να καταγράψει μόλις δύο παρουσίες, στα δύο ευρωπαϊκά ματς με την Λέφσκι Σόφιας, χωρίς να θυμίσει σε καμία περίπτωση τον παίκτη ο οποίος ξεχώριζε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο, μάλιστα, ματς, στην Τούμπα, αντικαταστάθηκε στο 45ο λεπτό.


* Με τη φανέλα της Πόρτο

Το ξεκίνημά του στα ασπρόμαυρα δεν ήταν αυτό που θα περίμεναν οι περισσότεροι και από εδώ και πέρα το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ τον υπολογίζει για να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το παρελθόν του μπορεί να κάνει τους ανθρώπους του Δικεφάλου να αισιοδοξούν, καθώς πραγματοποίησε καριέρα και καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία μπακ στην πατρίδα του, με εμφανίσεις που ανάγκασαν αρκετές ομάδες να τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, τον περασμένο Μάϊο ήταν πολλά τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν σχεδόν ως σίγουρα την μετακίνησή του στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δεν ήταν μόνο ομάδες από την Ευρώπη που τον βολιδοσκόπησαν. Ζωηρό ενδιαφέρον είχε δείξει και η Κορίνθιανς. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντουίλιο Μοντέιρο Άλβες, μίλησε για το ζήτημα, σημειώνοντας ότι ο Δικέφαλος κινήθηκε ταχύτατα. «Δεν προλάβαμε να έρθουμε σε συμφωνία με τον Σοάρες γιατί υπέγραψε στον ΠΑΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


* Είχε εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της Γκιμαράες

Το 95% των οπαδών της Κορίνθιανς ψήφισε «ναι» στη μεταγραφή Σοάρες

Τότε υπήρχε προβληματισμός για την αριστερή πλευρά της Κορίνθιανς: Ο Πίτον μοιραζόταν τη θέση με τον Φάμπιο Σάντος, αλλά ο ένας θεωρούνταν άπειρος και ο άλλος είχε χάσει την έκρηξή του λόγω ηλικίας. Ο προπονητής της Κορίνθιανς είχε συγκαλέσει, μάλιστα, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο γι' αυτό το ζήτημα. Την άποψή του για την ενδεχόμενη απόκτηση του Ράφα Σόαρες είχε καταθέσει και ο κόσμος μέσω γκάλοπ που φιλοξενήθηκαν σε αθλητικές ιστοσελίδες, δηλώνοντας ότι είναι υπέρ της μεταγραφής ένα ποσοστό της τάξης του 95%!



Ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής

Ο Ράφα Σοάρες είχε συνεχώς ανοδική πορεία την περασμένη περίοδο και τα δημοσιεύματα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Πορτογαλίας έδιναν και έπαιρναν. Πριν από ένα χρόνο στην «O Jogo» είχε γραφτεί χαρακτηριστικά: «Έχει τέσσερις ασίστ και είναι ο παίκτης στην ομάδα με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σημάδια ανανέωσης...»

Για την ευχέρειά του στις πάσες για γκολ έγινε εκτενής αναφορά, με δεδομένο ότι πέρσι έσπασε το καλύτερο ρεκόρ της καριέρας του, που είχε με τη φανέλα της Γκιμαράες από την σεζόν 2018/19 και έφτασε τις επτά. Οι τρεις από αυτές είχαν οδηγήσει σε τέρματα σε κατάκτηση βαθμού ή βαθμών. Η προσφορά του και το πόσο απαραίτητος ήταν για την πρώην ομάδα του είχε καταγραφεί σε λεπτά εκείνο το διάστημα: 990 σε 11 αγώνες! Με αυτά τα στοιχεία εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί θεωρείται ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχουν να κερδίσουν ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του, με στόχο να αποκτήσει περισσότερη ποιότητα και βάθος η αριστερή πλευρά του Δικεφάλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.