Πυρκαγιά στον Έβρο : Πέρασε το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης

Metrosport Team26 Ιουλίου 2022


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά, που έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες στην περιοχή, πέρασε το δρόμο που οδηγεί στο πυροφυλάκειο της Λευκίμης (νότια προς τα δυτικά).

Έτσι, λοιπόν, οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο νοτιοδυτικό τμήμα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Αυτήν την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα της Πυροσβεστικής, πέντε αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα.

Παράλληλα στήνεται γραμμή άμυνας στην άσφαλτο που οδηγεί στις κεραίες της ΕΡΤ, για να κρατηθεί η φωτιά και να μην μπει στη ζώνη Α1.


Στη μάχη συνδράμουν και οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, μια ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γ. Αρτοποιό εκτός από τις επίγειες και εναέριες επιχειρήσεις, ταυτόχρονα γίνεται διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με την χρήση χωματουργικών μηχανημάτων βαρέως τύπου για να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρο τμήματα εντός του δάσους.




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.