Πτήση Ευρώπης με ρεκόρ

Γιώργος Στράντζαλης19 Απριλίου 2022

Η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν το βασικό ζητούμενο για τον Αρη στο προχθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το γόητρο ήταν το επιπλέον μπόνους. 

Οι Κιτρινόμαυροι μέσα από μια κυριαρχική εμφάνιση πέτυχαν το στόχο τους και με τις δύο διαδοχικές νίκες, κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πέτυχαν ένα δυναμικό come back στα play off και συνέχισαν να βρίσκονται σε θέση οδηγού στην κούρσα για ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της 3ης θέσης. 

Οι βασικοί αντίπαλοι, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επικράτησαν στα δικά τους παιχνίδια, συνεπώς η σημασία της μεγάλης νίκης στο ντέρμπι απέκτησε διπλή σημασία καθώς έτσι συνεχίζουν να έχουν το “μαξιλαράκι” των δύο βαθμών διαφορά.

Παράλληλα όμως ήταν μία νίκη που “γέννησε” και πάλι νέα ρεκόρ. Όπως αυτή στο ΟΑΚΑ, έτσι και η προχθεσινή στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ηταν η έκτη φετινή νίκη μέσα στην ίδια σεζόν με αντιπάλους ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. 

Εξι νίκες κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους είχε να κάνει 90 χρόνια. Τότε είχε παίξει οκτώ αγώνες, τώρα το έχει κάνει σε 12, αλλά έχει άλλες τρεις ευκαιρίες για να κάνει το απόλυτο επτά νικών και να δημιουργήσει νέο ρεκόρ!

Παράλληλα, οι Κιτρινόμαυροι νίκησαν τον ΠΑΟΚ δύο φορές στην ίδια σεζόν μετά από 12 χρόνια. Το είχαν πετύχει το 2009/10, όταν κέρδισαν 2-0 στην κανονική διάρκεια και 3-2 στη διαδικασία των Play off. Επίσης, είναι η μοναδική ομάδα στην Super League που δεν έχει δεχτεί γκολ από τον ΠΑΟΚ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια. 

Κάτι που είχε να συμβεί 38 χρόνια. Συγκεκριμένα, από τις σεζόν 1982/83 και 1983/84 δεν είχε δεχτεί ο Αρης γκολ από τον ΠΑΟΚ για τέσσερα παιχνίδια στη σειρά. Αν μη τι άλλο πρόκειται για κατορθώματα που ανεβάζουν το πρεστίζ της ομάδας και αναδεικνύουν παράλληλα τον προχθεσινό τους θρίαμβο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.