Ψάχνουν λαβράκια για τον νέο ΠΑΟΚ

Metrosport Team28 Μαρτίου 2020

Εν αναμονή της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται άπαντες στον ΠΑΟΚ, όπως, βέβαια, συμβαίνει και με κάθε επαγγελματική ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου προσπαθούν να κρατηθούν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, την ίδια ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν τον φάκελο της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Εκκρεμεί σαφέστατα η τελική απόφαση του ισχυρού άνδρα της ομάδας για το ποιοι θα «τρέξουν» τον σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο βασικότερος κανόνας πάνω στον οποίο θα δομηθεί το «έξυπνο ρόστερ» όπως το είχε αναλύσει η «Μ» εδώ και λίγες μέρες, έχει ήδη αποφασιστεί.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει πράξη το value for money γι' αυτό και έχει ήδη αρχίζει να εστιάζει στην αγορά παικτών που μένουν ελεύθεροι με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και ακόμη σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να αποκτηθούν με μικρό κόστος.

Η διαδικασία ήδη τρέχει και σ' αυτή συμμετέχουν τόσο ο Αμπέλ Φερέιρα και ο Μάριο Μπράνκο που πιστεύεουν σ΄ αυτή την επιλογή, όσο και το τμήμα σκάουτινγκ που είναι αυτό που κάνει την περισσότερο δουλειά. Το θετικό είναι ότι οι άνθρωποι που το συγκροτούν έχουν μία μεγάλη βάση δεδομένων για ποδοσφαιριστές που παρακολουθούν εδώ και χρόνια και είναι έτοιμοι να εισηγηθούν περιπτώσεις που αποτελούν ευκαιρίες.

Ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται μία λίστα με τους πιθανούς στόχους σε κάθε θέση, η οποία θα βοηθήσει όταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις να «τρέξουν» γρήγορα οι επαφές με τους εκλεκτούς.

Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να επισημανθεί είναι και η ηλικία των παικτών που ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Η στόχευση είναι σε παίκτες σε ηλικία μέχρι τα 27-28 που θα συνδυάζουν και μία σχετική εμπειρία και προοπτική εξέλιξης, μαζί βέβαια με την ποιότητα σε υψηλό επίπεδο που χρειάζεται μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ.

Η εξαίρεση στον κανόνα

Το ερώτημα για πολλούς είναι ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι (ή όποτε γίνουν τελικά οι μεταγραφές για την νέα σεζόν) θα κινηθεί και για την αγορά παικτών με μεγάλα ποσά. Αναφέραμε παραπάνω ότι η βάση των επιλογών θα είναι ελεύθεροι ή παίκτες με μικρό κόστος. 

Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει εξαίρεση αν βρεθεί ένας παίκτης αποδεδιεγμένα πρώτης γραμμής που να αξίζει τον κόπο να δοθούν πολλά χρήματα για την απόκτησή του και φυσικά θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της νέας ομάδας, Φυσικά, θα παίξει ρόλο και η διαδιακσία αποσυμφόρησης του υπάρχοντος ρόστερ. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να ξεφορτωθεί βαριά συμβόλαια ή προχωρήσει σε μία ή παραπάνω πωλήσεις η πιθανότητα για μία ακριβή αγορά ενός παίκτη γίνεται μεγαλύτερη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.