Ψάχνει απόδραση, χτυπά στην κόντρα

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2020

Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αυτό είναι το πρώτο αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάλυση της Γρανάδα, τόσο σε επίπεδο ομάδας, όσο και επίπεδο μονάδων και φρόντισε να το επισημάνει χθες ο Αμπέλ Φερέιρα στους παίκτες του. Ο Πορτογάλος τεχνικός άνοιξε τον φάκελο της επόμενης αντιπάλου του ΠΑΟΚ και είχε να πει πολλά στους παίκτες του. Την δεδομένη χρονική στιγμή, η ισπανική ομάδα φαντάζει η πιο ποιοτική ομάδα στον όμιλο και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ισοβαθμεί με την Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την Ρεάλ Σοσιεδάδ που είναι στην κορυφή και μάλιστα έχοντας ένα ματς λιγότερο.  

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ μιλά στους παίκτες του για ένα συμπαγές σύνολο, με μεγάλη ισορροπία μεταξύ του επιθετικού και του αμυντικού πλάνου της και παίκτες πολύ ουσιαστικούς όπως είναι ο 38χρονος επιθετικός της, Χόρχε Μολίνα. Είναι μία ομάδα με μεγάλη αποτελεσματικότητα και στις στημένες φάσεις και το κυριότερο, ένα σύνολο κόντρα στο οποίο δεν μπορεί να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο.  

Το όπλο του ΠΑΟΚ για θετικό αποτέλεσμα 

Παρόλα τα θετικά στοιχεία που έχει ως ομάδα η Γρανάδα στα αποδυτήρια της Μεσημβρίας υπάρχει αισιοδοξία ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει από το «Λος Κάρμενες» την έδρα της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μα βαθμό ή βαθμούς. Η αισιοδοξία τόσο του Φερέιρα όσο και των παικτών του βρίσκεται στις δικές τους επιδόσεις μέχρι σήμερα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και πήρε και σημαντικά αποτελέσματα κόντρα σε ομάδες που δεν κλείνονταν πίσω όπως η Γρανάδα. Σε ματς που έχει την δυνατότητα να παίρνει τον δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι και να ψάχνει την κόντρα επίθεση των λίγων δευτερολέπτων. 

Το έκανε με την Μπεσίκτας, πολύ περισσότερο με την Μπενφίκα στην Τούμπα, ακόμη και με την Κράσνονταρ στην Ρωσία, εκεί που το αποτέλεσμα (ήττα με 2-1) ήταν... μαγική εικόνα. Πάνω, λοιπόν, σε ένα πλάνο γρήγορων μεταβάσεων από την άμυνα στην επίθεση και σε επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων θα προσπαθήσει ο Φερέιρα να στηρίξει το αγωνιστικό πλάνο του ΠΑΟΚ την Πέμπτη. Ο Δικέφαλος έχει δείξει ότι μπορεί να υπηρετήσει αυτό το μοντέλο παιχνιδιού και θα επιδιώξει να το κάνει και τώρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.