Προβολή της ταινίας «Βασιλιάς Όττο» για το έπος του Euro 2004

Δημήτρης Κανελλάκης07 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώτη προβολή για την ταινία «Βασιλιάς Όττο» για τον Όττο Ρεχάγκελ και την εποποιία της Εθνικής μας ομάδας στο Euro 2004.

Η εκδήλωση γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία του 83χρονου προπονητή και πολλών από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας που υπέγραψαν αυτήν την τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Νωρίτερα έγινε και η συνέντευξη τύπου για την ταινία όπου έδωσε το παρών και ο σκηνοθέτης της, Κρίστοφερ Μαρκς.

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Ο Ότο είναι συνώνυμο της Εθνικής Ελλάδας. Έκανε το αδύνατο πραγματικότητα. Είναι ένα νέο είδος ντοκιμαντέρ και για μένα πρόκειται για ανεπανάληπτη επιτυχία. Είμαι ελληνικής καταγωγής και είμαι υπερήφανος ως Έλληνας» δήλωσε ο Μαρκς.

Ο Όττο Ρεχάγκελ δήλωσε σχετικά με την ταινία: «Πάντα ενδιαφερόμουν για αυτήν την ιστορία. Είναι απίστευτη η σχέση που έχω με τον Γιάννη Τοπαλίδη και τους παίκτες μου. Ακόμη και ο γιος μου έδειξε την ταινία στην Αυστραλία όπου μένει και χάρηκε πολύ για αυτήν.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν συνέντευξη και δεν είχα καταλάβει. Μετά κατάλαβα ότι υπήρχε παγκόσμιο ενδιαφέρον και το απόλαυσα. Όταν ήρθα στην Ελλάδα βρήκα ένα ασυνήθιστο γκρουπ παικτών, όπως ο Ζαγοράκης, ο Δέλλας, ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και άλλοι. Υπήρχε μια ομάδα παικτών.

Σπάνια μια ομάδα στηρίζεται σε ένα Πελέ, έναν Μέσι ή μία... Μαρία Κάλας. Ο αρχηγός μας ήταν ο Ζαγοράκης, που βγήκε ο καλύτερος του τουρνουά. Αν σας έλεγα πριν από μερικά χρόνια ότι καλύτερος παίκτης του τουρνουά θα έβγαινε Έλληνας, θα το πιστεύατε;»

Όσο για την Εθνική του σήμερα, ο Ρεχάγκελ συνέστησε υπομονή.

«Δεν ξέρω αν ο Ζαγοράκης θα μου τηλεφωνήσει. Έχει άλλες σκοτούρες. Πρέπει να έχει τους παίκτες. Μερικές φορές έχεις μερικούς εξαιρετικούς παίκτες όπως είχαμε και εμείς τότε. Αυτό δεν γίνεται μαγικά. Πρέπει κάποιος να έχει και υπομονή αλλά κανείς δεν έχει πολλή υπομονή» δήλωσε ο Γερμανός κόουτς.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.