Η εκκρεμότητα από τον αλήστου μνήμης τελικό με τον Λαόθ και η μελαγχολία για τον Σφιντέρσκι

Δημήτρης Μπούζας28 Σεπτεμβρίου 2022

Απρόβλεπτοι τραυματισμοί σε ένα ρόστερ που του λείπουν οι σοβαρές εναλλακτικές λύσεις, είναι ασφαλώς ένα πρόβλημα, όταν μάλιστα έχεις μπροστά σου ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπως είναι αυτό της Κυριακής. 

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες που θα χρησιμοποιήσει, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο «άσος» θεωρείται και είναι υπερπολύτιμος για πολλούς και απόλυτα κατανοητούς λόγους. Φυσιολογικό ως εκ τούτου και επόμενο κρίνεται πως για αυτό το συγκεκριμένο αγώνα θα χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτούς, για να καλύψουν τα όποια κενά προκύψουν. 

Είναι αλήθεια (όπως το προαναφέραμε) ότι ο αποτυχημένος μεταγραφικός σχεδιασμός έχει στερήσει από την ομάδα την άνεση να ανατροφοδοτεί εύκολα την όποια ισχύ διαθέτει, μέσα από το έμψυχο υλικό της. Οπως το ίδιο αλήθεια και μάλιστα πολύ σκληρή είναι, η διαπίστωση πως κανείς από τους υπεύθυνους δεν δείχνει να νοιάζεται για το πως θα καταφέρει αυτή η ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις τις διακρίσεις της νέας χρονιάς. 

Σε προηγούμενο σχόλιο είχαμε επισημάνει ότι ο «όλος οργανισμός» αλλά και ο κόσμος, ύστερα από όσα είδε και έζησε, ιδιαίτερα στην τελευταία συμπληρωματική μεταγραφική περίοδο, με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ενίσχυσης, προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα. 

Σε ότι αφορά τους υπεύθυνους (διοίκηση, κόουτς και τεχνικό διευθυντή) δεν γνωρίζουμε τι σκέφτονται και πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από λάθη και από απερισκεψίες. 

Για τον κόσμο όμως όχι απλά γνωρίζουμε τι νιώθει αλλά και το τι έχει αποφασίσει να κάνει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ολόθερμη στήριξη στην ομάδα του. Η εμψύχωση της οποίας όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, αρκετές φορές είναι ικανή να καλύψει κενά, ολιγωρίες και απουσίες. 

Με αυτονόητο το sold out της Κυριακής, εικάζεται ότι η θρυλική έδρα που θα κοχλάζει σαν ηφαιστειακή λάβα, θα μεταγγίσει το πάθος της σε αυτούς που θα αναλάβουν το χρέος να πάρουν το υπερπολύτιμο τρίποντο. 

Δεν είναι καθόλου υπερβολή η άποψη πως η ψυχολογία που είναι σε θέση να δώσει η πυρακτωμένη Τούμπα, μπορεί να εξαφανίσει προβλήματα που υπάρχουν ή που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Πέρα από αυτό, υπάρχει και ένα άλλο κίνητρο με την εκκρεμότητα που άφησε πίσω του ο αλήστου μνήμης τελικός με τον Ματέου Λαόθ. Εκκρεμότητα βέβαια σε αγωνιστικό και μόνο επίπεδο, την οποία οφείλουν να κλείσουν με νίκη στέλνοντας το μήνυμα τους προς πάσα κατεύθυνση οι γηπεδούχοι.

ΥΓ1: Βλέποντας τον Σφιντέρσκι οι ΠΑΟΚτσήδες να σκοράρει εντυπωσιακά ύστερα από ασίστ του Λεβαντόφσκι στο παιχνίδι της Πολωνίας, μελαγχόλησαν. Στην προσπάθεια τους όμως να θυμηθούν για ποιο λόγο «απομακρύνθηκε», αν και ήταν ικανότατος και σε πολύ καλή ηλικία, μπερδεύτηκαν γιατί το «πωλείται» εδώ και αρκετό καιρό επαναλαμβάνεται σχεδόν εφιαλτικά στον «όλο οργανισμό». Θα μπορούσε βέβαια κανείς να πει με την επανεμφάνιση και την επαναδραστηριοποίηση του Μουργκ.

ΥΓ2: Οι δεύτερες εξετάσεις που έγιναν για τις ενοχλήσεις που ένιωθε ο Λύρατζης, έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μικρό και ως εκ τούτου υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί την Κυριακή.

ΥΓ3: Βετεράνος της ερυθρόλευκης καθοδηγούμενης δημοσιογραφίας ή του ξέφυγε ή δεν κατάλαβε τι ακριβώς αποκάλυψε. Αναφερόμενος σε μια μεταγραφή του λιμανιού είπε: «Μην ακούτε ότι δώσανε εκατομμύρια ευρώ για αυτόν τον συγκεκριμένο παίκτη». Το όνομα δεν το γράφουμε για να μην ξύσουμε πληγές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.