Προβάδισμα για την 3η θέση τα «λιοντάρια» της Σπόρτινγκ με θρίαμβο στην Τουρκία

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε στο «Βόνταφον Παρκ» επί της Μπεσίκτας με σκορ 4-1 και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον τρίτο όμιλο του Champions League,σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με πέντε τέρματα, εκ των οποίων τα τέσσερα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, και μεγάλο πρωταγωνιστή των αρχηγό των Πορτογάλων, Σεμπαστιάν Κόατες.

Ο Αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης προηγήθηκαν με τον αρχηγός τους, Σεμπαστιάν Κόατες (0-1).

Εννέα λεπτά αργότερα οι Τούρκοι ισοφάρισαν, με τον Κάιλ Λάριν να πηδάει ψηλότερα από όλους, μετά από εκτέλεση κόρνερ, και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς τρία λεπτά (27΄) ύστερα ο Κόατες διπλασίασε τα τέρματα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του (1-2).

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Σπόρτινγκ κερδίζει πέναλτι μετά από κεφαλιά του Κόατες, η οποία βρήκε στο απλωμένο χέρι του Βίντα και ο Πάμπλο Σαράμπρια γράφει το 1-3, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λάριν πιάνει ένα eντυπωσιακό βολέ μέσα στην μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ του γκολκίπερ της Σπόρτινγκ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπεσίκτας ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο όπως ήταν φυσιολογικό, αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα συχνά οι παίκτες του Ρούμπεν Αμορίν να βγαίνουν στην κόντρα με αξιώσεις.

Ο επιθετικός των Πορτογάλων, Παουλίνιο, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να βάλει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά δύο φορές το δοκάρι του είπε "όχι". Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Τούρκων ήταν στο 69ο λεπτό με τον Μπατσουαγί να περνάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό, περνώντας πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών ο Παουλίνιο βάζει το κερασάκι στην τούρτα σημειώνοντας ένα πανέμορφο τέρμα και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα (1-4).

Με αυτή τη νίκη η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε κεφάλη στην κούρσα για την 3η θέση αφήνοντας πίσω την Μπεσίκτας την οποία υποδέχεται τη επόμενη αγωνιστική στην έδρα της (3/11, 22:00).

Συνθέσεις των ομάδων

Μπεσίκτας (Σαργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ροζιέ, Ουέλιντον, Βίντα, Νσακαλά, Ζοσέφ, Γκεζάλ, Τεϊσέιρα (80' Κάραμαν), Πιάνιτς, Λάριν (73' Τόρε), Μπατσουαγί

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Ινάσιο, Κόατες, Φεντάλ (90+1' Νέτο), Πόρο, Ματέους (90+2' Μπραγκάνσα), Παλίνια, Ρέις (73' Εσγκάιο), Σαράμπια (84' Τομάς), Παουλίνιο, Γκονσάλβες (90+2' Σάντος) 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.