Πρώτος και καλύτερος στα πλέι οφ

Γιώργος Ζαΐρης03 Μαρτίου 2024

Το ματς στη Λαμία έχει ολοκληρωθεί όπως και αυτό της ΑΕΚ που μέχρι χθες ήταν πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα. «Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές» φωνάζουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ σε μια γωνία της κεντρικής κερκίδας στο ΔΑΚ Λαμίας. Να που η τελευταία αγωνιστική είχε τεράστιες συγκινήσεις και ευνοϊκά αποτελέσματα για τον Δικέφαλο που πάει στα πλέι οφ πρώτος στη βαθμολογία! 

Για να γίνει όμως αυτό αυτό που πρώτα έπρεπε να γίνει είναι ο ΠΑΟΚ να κάνει τη δική του δουλειά στη Λαμία. Το άξιζε και το πέτυχε! Απέναντι σε μια καλή ομάδα που είχε φυσικά και ένα… θείο δώρο. Και αυτό αφορά την παρουσία του Αλί Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης. 

Είχα σημειώσει πως η ανθρωποφαγία είναι το χειρότερο πράγμα την επομένη του ημιτελικού στη Λεωφόρο και ΕΠΙΜΕΝΩ. Όμως πλέον δεν έχει κανένα επιχείρημα ο Λουτσέσκου να συνεχίζει να σπαταλά ευκαιρίες με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Η ευκαιρία που χάνει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και μπορεί στο ποδόσφαιρο όλα να μπαίνουν και όλα να χάνονται αλλά ο Τανζανός μονίμως χάνει!  

Δεν μου αρέσει όταν ακούω από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας να φωνάζουν από την κερκίδα «μην τον βγάζεις, άστον μέσα ο καλύτερος παίκτης μας είναι!». Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της εμμονής του προπονητή να χρησιμοποιεί έναν ποδοσφαιριστή που δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα ως φορ. 

Και πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να του δίνονται συνεχόμενες ευκαιρίες. Δεν ξέρω πως τραυματίστηκε στη μέση, προφανώς και ΕΥΧΟΜΑΙ να είναι καλά και να επιστρέψει στις προπονήσεις αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η κλεψύδρα της υπομονής έχει στερεύσει για τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Λουτσέσκου χθες κατέβασε μια πολύ καλή ενδεκάδα δεδομένων και των όποιων απουσιών γιατί γνώριζε πως η ομάδα θα έπρεπε να πάει στην κλήρωση των πλέι οφ με τους 60 βαθμούς! 

Πάει ως πρωτοπόρος και αυτό δίνει μια τεράστια ψυχολογική ώθηση. Αλλωστε πλέον δεν μπορώ να θεωρήσω ως ισάξιο διεκδικητή του τίτλου τον Παναθηναϊκό όχι γιατί γκέλαρε χθες στο Ηράκλειο και απομακρύνθηκε αλλά γιατί ως ομάδα δεν πείθει. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η κλήρωση. Σίγουρα όμως αυτό που ενδιαφέρει είναι να πάει στο Ζάγκρεμπ για μια σπουδαία ποδοσφαιρική βραδιά. 

Αλλά πάει εκεί ως πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα. Κερδίζοντας την Λαμία. Γιατί αυτές οι νίκες δίνουν τίτλους. Και ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, έχει κερδίσει ΟΛΕΣ τις ομάδες που έχουν αναγκάσει τους άλλους διεκδικητές σε γκέλες. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.