«Χαστούκι» Μπάιντεν σε Ερντογάν: «Αναμένετε ανακοίνωση για την Αρμενική Γενοκτονία»

Metrosport Team23 Απριλίου 2021

Την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία, τρεις μήνες μετά την εκλογή του ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε ο Τζο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επικοινωνία τους έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα ταραγμένες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «μεταφέροντας το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση σε διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών. Οι ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων».

Έχει προηγηθεί η απόφαση των ΗΠΑ να διακόψουν οριστικά τη συνεργασία τους με την Τουρκία στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλα αμερικανικά μέσα αναπαράγουν πως ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Πηγή: Ethnos.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.