Πρώτη φορά δείχνει ο Άρης τέτοια αγωνιστική δυναμική, από τότε που επέστρεψε στη SL1

Δημήτρης Κανελλάκης20 Απριλίου 2022

Δυναμική ομάδας που, όχι μόνο το λέει αλλά, αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, εμφάνισε -μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ- και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Άρης.

Προσωπικά, δεν θυμάμαι καμία άλλη περίοδο, από τότε που ο Άρης άφησε πίσω του τα πέτρινα χρόνια της ταλαιπωρίας στις χαμηλές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που να εμφανίζεται με τέτοια αυτοπεποίθηση, τέτοια αποφασιστικότητα, τέτοια ανωτερότητα.

Δεν θυμάμαι καμία άλλη περίοδο τα τελευταία χρόνια που ο Άρης να πείθει ότι είναι ικανός να υποστηρίξει όλα εκείνα που απαιτούνται για να διεκδικήσει και να κατακτήσει έναν πραγματικά υψηλό στόχο μια ομάδα.

Διότι, αν αφήσουμε στην άκρη την ιστορία του κυπέλλου και της Ευρώπης, για την οποία είναι ξεκάθαρο πως απέτυχε και αυτή την σεζόν, στο πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση να επιδεικνύει αυτή την άνεση προκειμένου να επικρατήσει στο ντέρμπι με την δεύτερη καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, η οποία, μάλιστα, έχει και πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Άρη.

Ούτε, ασφαλώς, είναι μικρή υπόθεση να έχει το πάνω χέρι, και με άνεση, μάλιστα, ο Άρης έναντι της ΑΕΚ, για την οποία γνωρίζουμε πόσο ισχυρή είναι τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα...

Θεωρώ ότι ύστερα κι από την προχθεσινή του νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Άρης μόνο αν... αυτοκτονήσει μπορεί να χάσει την τρίτη θέση. Κι έχω αυτή την άποψη επειδή η αγωνιστική του κατάσταση αυτή την περίοδο είναι τέτοια που δεν δείχνει να έχει κανένας από τους ανταγωνιστές του.

Ακόμη κι η εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ, αλλά και η προχθεσινή επικράτηση του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού δεν με πείθουν ότι κάποιος από τους συνδιεκδικητές μπορεί να απειλήσει την ομάδα του Μπούργος και να φέρει τα πάνω-κάτω σε αυτή τη μάχη των πλέι οφ.

Σε ό,τι με αφορά, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δω στις εναπομείνασες αγωνιστικές των πλέι οφ να ανατρέπεται η υπάρχουσα κατάσταση και να χάνει ο Άρης αυτό που κρατάει στα χέρια του αυτή την στιγμή. Αν συμβεί, θα το θεωρήσω μεγάλη αποτυχία για τον Άρη...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.