Προθεσμία (μόλις) δέκα ημερών

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Αυγούστου 2020

Καθώς πλησιάζει η 27η Αυγούστου και η ΚΑΕ Αρης υποχρεούται να καταθέσει φάκελο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια για την προσκόμιση των δικαιολογητικών εγγράφων. Κυρίως μετά την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και την απόφαση κατάπτωσης της εγγυητικής επιταγής των 60.000 ευρώ.

Πριν την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, οι βασικές υποχρεώσεις της ΚΑΕ Αρης για την εξασφάλιση της συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα ήταν η έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας με την ταυτόχρονη διευθέτηση των υποχρεώσεων από την περσινή αγωνιστική περίοδο και την κατάθεση πλάνου βιωσιμότητας ενόψει της επόμενης σεζόν. 

Στην πραγματικότητα όμως, αυτή τη στιγμή καμία ομάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί περί των εσόδων της καθώς δεν υπάρχει κεντρική συμφωνία είτε σε επίπεδο διάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή κάποιας χορηγίας και παράλληλα, κανείς δεν γνωρίζει αν οι αγώνες θα γίνουν υπό την παρουσία φιλάθλων. Ως εκ τούτου, το βασικό ζητούμενο για την ΚΑΕ ήταν η προστασία της εγγυητικής επιταγής των 60.000 ευρώ. 

Ωστόσο κι αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε έπειτα από την καταγγελία που κατέθεσαν οι Μιχάλης Τσαϊρέλης, Δημήτρης Βεργίνης και η οποία (στη συνέχεια) υποστηρίχθηκε και από άλλους πιστωτές. Αυτή η καταγγελία οδήγησε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κι ενώ είχε οριστεί δικάσιμος στις αρχές του ερχόμενου Οκτώβρη, η εγγυητική επιταγή της ΚΑΕ κατέπεσε στη χειρότερη χρονική περίοδο.

Αυτό σημαίνει ότι η ΚΑΕ θα πρέπει να βρει υποστηρικτές για την έκδοση της εγγυητικής επιταγής των 60.000 ευρώ και παράλληλα να πετύχει συμφωνίες με όλους τους πιστωτές (σ. σ. Τσαϊρέλης, Βεργίνης, Μούρτος, Ζάρας, Πρίφτης, Ντικούδης, Πετράτος, Κούνουπας καθώς και οι Μπάρλος, Αργυρόπουλος, Χαραλαμπίδης, Κουμπούρας) ούτως ώστε να μην την προσβάλλουν.

 Κοινώς, χρειάζονται χρήματα για να γίνουν διακανονισμοί. Παράλληλα, θα πρέπει να βρει κεφάλαια για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και με τους πρώην παίκτες (σ. σ. Τζένκινς, Μπάκνερ, Κάμινγκς, Καββαδάς, Σανικίντζε, Ντραγκίτσεβιτς, Μαρμπλ, Ουίβερ) για να πείσει τη FIBA για τις προθέσεις της και να δρομολογήσει είτε την άρση του ban είτε να αποκτήσει τη δυνατότητα έκδοσης δελτίων για παίκτες των οποίων τα letter of clearance βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Σε διαφορετική περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από την ΕΟΚ η οποία ήδη έχει λάβει επιστολή από τη FIBA βάσει της οποίας της απαγορεύει να προχωρήσει στην έκδοση δελτίων για λογαριασμό ομάδας η οποία έχει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Για την πιστοποίηση της συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα, η ΚΑΕ Αρης έχει στη διάθεσή της μόλις δέκα ημέρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι κατά πολύ μεγαλύτερα για το ζήτημα των μεταγραφών. Οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη από τους παίκτες με τους οποίους είναι σε συζητήσεις καθώς υπάρχει αμφιβολία για το μέλλον της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.