Προτερήματα και ελαττώματα σε 180 λεπτά

Μάνος Χατζάκης15 Ιουνίου 2020

Κατώτερος των προσδοκιών και δέσμιος των λαθών του παρουσιάστηκε ο Αρης στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Αν βρισκόμασταν στις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και ο Αρης είχε τη χθεσινή (14/6) εικόνα στον Πειραιά, θα λέγαμε ότι "υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, "η ομάδα θέλει δουλειά" και πάει λέγοντας.

Βρισκόμαστε, όμως, στα μέσα Ιουνίου. Τα play off εξελίσσονται και μπροστά υπάρχουν σημαντικά 90λεπτα για την ιστορία του συλλόγου. Στα 180 λεπτα, πάντως, που προηγήθηκαν απέναντι σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό, ο κόσμος είδε την καλή, αλλά και την κακή πλευρά της ομάδας. Τα προτερήματα και τα ελαττώματα χωρίς σαφή σημάδια βελτίωσης. Ο,τι έβλεπε, εν ολίγοις, και στην προ-κορωνοϊού περίοδο.

Εναν Αρη, ο οποίος -στα καλά του- ανατρέπει, εντός μερικών λεπτών, εις βάρος του σκορ (βλέπε ΟΦΗ), χάρη στις ατομικές αρετές συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Από την άλλη, όπως την Κυριακή το βράδυ στο Φάληρο, έναν Αρη, ο οποίος ξεκινά επαγγελματικά, κάνοντάς μας να πιστέψουμε ότι θα αποδειχθεί "σκληρό καρύδι", αλλά -πάλι σε λίγα λεπτά- εμφανίζει αμυντικές παθογένειες και όλη η προσπάθεια της εβδομάδας πάει... περίπατο, εξαιτίας ατομικών λαθών.

Το θέμα είναι τι γίνεται με την ομάδα ως σύνολο και όχι ατομικά. Η σταθερότητα δεν αποτελεί... ατού των παικτών του Ενινγκ και, αν κάτι ίσως είναι εφικτό να διορθωθεί στο άμεσο μέλλον, είναι η καλύτερη λειτουργία όλων των γραμμών και η αποφυγή σπασμωδικών αντιδράσεων.

Ο,τι, δηλαδή, δεν κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει ο Γερμανός μέχρι σήμερα, ο οποίος πότε βλέπει ποδοσφαιριστές του να "ξελασπώνουν" εκείνον, αλλά και τον Αρη και πότε βλέπει τα ατομικά λάθη να κοστίζουν σε εικόνα, εντυπώσεις και βαθμούς.

Υ.Γ: Σε δηλώσεις του, ο Ματίγια είπε, μεταξύ άλλων, πως τα λάθη, που οδήγησαν στο 2-0, έριξαν την ψυχολογία της ομάδας. Φίλε, Χαβιέ... Σε ματς χωρίς άγχος και χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα, δεν νομίζεις πως η ψυχολογία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών πρέπει να είναι πιο στιβαρή;

Υ.Γ 2: Το κίνητρο αποδεικνύεται πως είναι σχετική έννοια για κάθε ποδοσφαιριστή. Απλώς, φορώντας τη φανέλα του Αρη, αυτομάτως δίνεται κίνητρο, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και αντιπάλου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.