Προτεραιότητα η «μέχρι τέλους» δικαίωση

Μάνος Χατζάκης01 Μαρτίου 2020

“Εχουμε δίκιο και θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους στα αρμόδια όργανα”. Αυτή είναι η θέση της ΠΑΕ Άρης όσον αφορά τη μάχη στο μέτωπο, που λέγεται “FIFA” και στην Αλκμήνης είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα δικαίωσης είτε ενώπιον της Παγκόσμιας Αρχή Ποδοσφαίρου, είτε μέσω CAS. 

Αναλόγως των αποτελεσμάτων που προκύψουν, θα αποφασισθεί και η περαιτέρω τακτική των “κιτρινόμαυρων”. Μέχρι τότε, τα υπόλοιπα θέματα (π.χ. ανανεώσεων) μπορούν να περιμένουν.

Ως απόλυτη προτεραιότητα για την επόμενη μέρα του “κιτρινόμαυρου” οργανισμού είναι η δικαίωση των θέσεων, που αφορούν την απαγόρευση στις μεταγραφές, η οποία και αποτελεί τροχοπέδη στη γενικότερη οργάνωση της εταιρίας. 

Το μήνυμα του επικεφαλής της ΠΑΕ στο νομικό τμήμα είναι ότι η διεκδίκηση του δικαίου θα είναι “μέχρι τέλους”, μέσω δύο οδών. Της FIFA ή του CAS, εφόσον οι “κιτρινόμαυροι” δεν καταφέρουν να άρουν την απαγόρευση μέσω της πρώτης. 

Εάν, τώρα, λάβει χώρα δεύτερη απόρριψη των θέσεών τους και στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, τότε θα συζητηθεί η επόμενη κίνηση. Κι αυτή είναι να έρθει η ΠΑΕ σε διακανονισμό με τους πρώην ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κερδίσει υποθέσεις σε βάρος της παλιάς εταιρίας και να αποπληρώσει (σε βάθος χρόνου) το ποσό που τους έχει επιδικαστεί (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ). Προς το παρόν, όμως, οι ελπίδες εναποτίθενται σε FIFA και CAS.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.