Πρωταθλητής ο Χάμιλτον στη Formula 1, ισοφάρισε τους 7 τίτλους του Σουμάχερ

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2020

Σε ζωντανό θρύλο της Formula 1 τείνει να μετατραπεί ο Λιούις Χάμιλτον καθώς την Κυριακή (15/11) κέρδισε στη Κωνσταντινούπολη το γκραν πριν και κατέκτησε τον έβδομο τίτλο της καριέρας του, ισοφαρίζοντας τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Αγγλος πιλότος κέρδισε με ρεσιτάλ οδήγησης και τακτικής το γκραν πρι της Τουρκίας, σε μια βρεγμένη πίστα. Ο Χάμιλτον έτσι έφτασε στον 4ο διαδοχικό τίτλο και 7ο συνολικά.

Ο οδηγός της Μερσέντες ήταν ο πιο σταθερός όλων και αν και εκκίνησε από την 6η θέση, τερμάτισε πρώτος κάνοντας μόλις ένα πιτ στοπ. Πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο εξαιρετικός Σέρχιο Πέρες με Racing Point και ο εκπληκτικός Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, που πραγματοποίησε τον καλύτερο εφετινό αγώνα του. Λεκλέρκ, Σάινθ, Φερστάπεν, Άλμπον, Νόρις, Στρολ και Ρικιάρντο συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Με το που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Αγγλος οδηγός λύγισε. «Για όλα τα παιδιά εκεί έξω που ονειρεύονται το αδύνατο, να πιστέψουν στα όνειρά τους» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει πως βλέποντας ως παιδί τον Μίκαελ Σουμάχερ να οδηγεί και να κερδίζει ήθελε... απλώς να του μοιάσει. Και τα κατάφερε.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.