Πρωταθλητές του επί κοντώ από τη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία στη Ρόδο με τον Νίκο Βαρσάμη

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2021

Δύο πρωταθλητές και ισάριθμες πρωταθλήτριες του επί κοντώ από ομάδες της Θεσσαλονίκης που προπονεί ο Νίκος Βαρσάμης, θα προετοιμαστούν στην Ρόδο (22-30/10).

Ο Νίκος Βαρσάμης έχει την προπονητική καθοδήγηση αθλητών του επί κοντώ με υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις στον Ελλαδικό και διεθνή χώρο, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικά σωματεία της Θεσσαλονίκης (ΑΡΗΣ, ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΕΡΜΗΣ 1877).

Οι αθλητές/τριες είναι: ο Γιάννης Ρίζος του Αρη Θεσσαλονίκης (ατομική επίδοση 5.35 μ., 3ος Πανελληνιονίκης Ανδρών, 1ος Πανελληνιονίκης Νέων, 1ος Πανελληνιονίκης Εφήβων, 2ος Πανελληνιονίκης Παίδων. Μέλος της εθνικής ομάδας Νέων και Εφήβων).


Η 18χρονη Κατερίνα Λίμου Αικατερίνη, του Α.Π.Σ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ (ατομική επίδοση 3.70 μ., 1η Πανελληνιονίκης Κ16 επί 2 συνεχόμενα έτη, που πέτυχε το όριο συμμετοχής για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες Κ18 αλλά δυστυχώς λόγω πανδημίας οι αγώνες ματαιώθηκαν). Η Ευγενία-Μαρία Παναγιώτου, 15 χρόνων, του ΑΣ ΕΡΜΗΣ 1877, με ατομική επίδοση 3.70μ., 1η πανελληνιονίκης Κ16, θα συμμετέχει (εφόσον διεξαχθούν) στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Κ16 στο Ισραήλ το καλοκαίρι του 2022. Έχει την 3η επίδοση στην Ευρώπη στην ηλικίας της και την 5η επίδοση στον Κόσμο. Και ο 17χρονος φέρελπις Παναγιώτης Κουπουρτιάδης, του ΑΣ ΕΡΜΗΣ 1877 που προέρχεται από την ενόργανη, έχει ατομική επίδοση 3.70μ. με λίγους μήνες προπόνησης.


Αναφερόμενος στην επιλογή της Ρόδου ο κ. Βαρσάμης δήλωσε: «Η επιλογή της πόλης της Ρόδου έγινε διότι ο ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ εδώ και μερικά χρόνια με τη συμπαράσταση του παλαιού αθλητή του επί κοντώ και νυν προπονητή Κώστα Τσαταλού, δημιούργησε έναν πυρήνα για το επί κοντώ και έχουν αναδειχτεί αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις. Στα πλαίσιο της συνεργασίας και της ανταλλαγής σκέψεων και προπονητικών απόψεων για το άθλημα συζητήσαμε και υλοποιούμε την κοινή προετοιμασία των αθλητών που καθοδηγούμε προπονητικά».

Ο Νίκος Βαρσάμης έχει έντονη παρουσία στον στίβο καθώς έχει διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ, προπονητής επίλεκτων αθλητών και ταλέντων, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Γυμναστών Βόρειας Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πλειοψηφών σύμβουλος στις εκλογές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.