Προσπέρασε τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ, 2-0 τον ΟΦΗ

Αχίλλειος Έξαρχος14 Ιουνίου 2020

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και με τον Μάρκο Λιβάγια για άλλο ένα παιχνίδι σε ρόλο πρωταγωνιστή, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το «Γεντί Κουλέ», επικρατώντας με 2-0 του ΟΦΗ. Σε συνδυασμό, μάλιστα, και με την  απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, η Ένωση σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό μόνο στο α’ μέρος και με την ΑΕΚ να δείχνει πιο ορεξάτη. Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ, προφανώς επηρεασμένος από την άδεια έδρα του, δεν παρουσίασε την επιθετική σπιρτάδα που μας έχει συνηθίσει στο «Γεντί Κουλέ» και κινήθηκε σε χαμηλά νερά.

Οι παίκτες του Καρέρα πλησίασαν πρώτοι στο γκολ στο 8’, όμως, ο Κουτρουμπής έδωσε βάζοντας κόντρα στον Μάνταλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπάρκας υποχρεώθηκε σε μια δύσκολη επέμβαση αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Μάνου. Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα (21’, 31’) για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε, τελικά, να φτάσει στον δρόμο προς τα δίχτυα στο 42’, όταν ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λιβάγια με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση. Ο ΟΦΗ άγγιξε την ισοφάριση στην εκπνοή του α’ μέρους, όμως, ο Φιγκεϊρέδο στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα μετά το σουτ-«κεραυνός» που εξαπέλυσε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα και πέρασε άουτ.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε, όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα με τον Βέρντε στο 65’ και «κλείδωσε» το ματς. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ιταλός αφού έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά μετά από πάσα του Λιβάγια μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάιλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79' Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (87' Δεληγιαννίδης), Σακόρ (67’ Στάικος), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέδο (79' Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο, Μάνος (67’ Βαζ).

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (86' Σβάρνας), Μάνταλος (86' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.